26. aug
TROR PÅ TROLL: Jonny Westernes, Jørn Kolsrud, Kristian Kamp og Johnny Carlsen har jobbet med sine «barn», trollene, i ti år - og gir ikke opp drømmen om å lage familiefilmen «TROLL - The Tale of the Tail». Produksjonen i Amerika er avsl
 
Forhandler med ny investor
Produksjonen av den mye omtalte hamarfilmen «TROLL - The Tale of a Tail» er stoppet i Amerika. Nå forhandles det med en ny investor for hundremillionersprosjektet.

Publisert: 25.jun.2013 07:26
Oppdatert: -

«Troll - Tale of a Tail, which was set to be produced in Rock Island, will not be made because of lack of funding», står det skrevet i en artikkel i amerikanske «The Quad-City Times». Det er hamarfilmen «Troll» det skrives om - og saken er at finansieringen, som egentlig var på plass, forsvant.

Jobbet et år

I et år ble det jobbet med familiefilmen «Troll» i Amerika, på det meste med 17-18 personer i sving med produksjonen. Så kom man til et punkt, hvor et lån i en lokal bank, forankret i en statlig garanti, skulle løses ut - og så ble disse pengene sittende fast.
«Under de rådende økonomiske forholdene i USA fant banken at de statlige garantiene ikke var gode nok med hensyn til den graden av statlig sikkerhet banken ønsket», heter det i en redegjørelse fra Hamar Troll AS.

Samarbeid avsluttet

Samarbeidet med produksjonsselskapet Great River Productions er avsluttet. Det foreligger i dag ingen krav mot nordmennene i forhold til jobben som er gjort så langt. Elleve millioner kroner fra norske investorer, som ble overført til produksjonen i Amerika, ifølge Jonny Westernes, Jørn Kolsrud, Kristian Kamp og Johnny Carlsen, tilbake i Norge.

Ny investor

Allerede sent i oktober i fjor ble problemene i Amerika presentert for nordmennene. Ved juletider var det klart. Samarbeidet med amerikanerne var over.
Bare noen uker senere var jobb med en ny investor i gang. Trollenes norske fedre sier at de er sikre på at avtalen med en ny investor skal landes - og at man er nær en avtale. Det er snakk om én investor, og investoren er utenlandsk.
- Hva om investoren dere nå jobber med takker nei?
- Vi har en plan B, men da er det en lengre veg å gå, sier Jonny Westernes, Jørn Kolsrud, Johnny Carlsen og Kristian Kamp.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke