23. aug
 
Førjulsidyll
Ole Edvard Antonsen var mandag tilbake på kjente trakter, og i Vang kirke var det stappfullt av folk gjennom to konserter.

Publisert: 17.des.2012 21:41
Oppdatert: -

Dette var fjerde gangen Ole Edvard Antonsen er innom Hamar i førjulsprogrammet, og med konsertprogrammet som han har kalt «Desemberstemninger» ble det en minneverdig kveld. Denne gangen hadde Antonsen med seg tidligere Melodi Grand Prix deltaker Didrik Solli-Tangen, og de enestående Sølvguttene som sammen med trompetisten nok skapte julestemning hos samtlige i det store kirkerommet.

Det virket som om Antonsen og Solli- Tangen har opparbeidet seg et skikkelig kameratskap, for foran publikum var de nesten like fleipete som de er dyktige. Midtvegs i konserten ble blant annet Solli-Tangen utfordret til å spille på en av Antonsens trompeter, noe som igjen resulterte i at trompetisten måtte synge. Her var det forresten Antonsen som soleklart gjorde seg best utenfor sitt eget musikalske felt.

Det var i det hele tatt godt å få mulighet til å le litt under en klassisk kirkekonsert, for selv om det var høytidelig, fikk vi samtidig se dyktige musikere leke seg litt. Høytidelig og vakkert var det definitivt når Sølvguttene marsjerte inn i kirkerommet med levende lys og sang. Da var det nesten som om man fikk julestemningen intravenøst.
Konsertens høydepunkter kom egentlig på rekke og rad, men Antonsens egenkomponerte sang «Vidda» må likevel trekkes fram. Sammen med sølvguttene ga han ordet gåsehud ny betydning under stykkets klimaks. Julekonserten ble i det hele tatt en perfekt oppladning til julen en uke før julaften, og skal vi tro det trampeklappende publikumet, så satte de stor pris på Antonsens svipptur hematt til Ridabu.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke