25. aug
Pink Floyd: De tre karene med det de mener er noen av «Floyds flotteste øyeblikk». Fra venstre: Andreas Hveding, Jan Gunnar Martinsen og Svein Bekkevold.
 
Formidler Pink Floyd
Shine on You skal spille på lørdag. Det blir Pink Floyd på detaljnivå og full scenerigg i Teatersalen, Brummunddal.

Publisert: 14.sep.2018 16:27
Oppdatert: 14.sep.2018 17:14

Shine on You har tatt på seg den strabasiøse oppgaven å covre det annerkjente, psykedeliske kunstrock-bandet Pink Floyd.

Svein Bekkevold (vokal, kassegitar) fra Hamar, Andreas Hveding (bass og kor) fra Hamar, og Jan Gunnar Martinsen (musikalsk leder og Pink Floyd-kjenner med musikalsk tyngde og faglig pekefinger) fra Hamar sitter i en sofa og snakker ivrig om den kommende konserten.

Lørdag 15. september er disse karene og et lass andre musikere i Shine on You, klare for Pink Floyd coverkonsert i Teatersalen, Brumunddal. Bandet har kun spilt på Gregers tidligere.

fra Floyds fineste øyeblikk

– Vi spiller låter fra noen av de mest innflytelsesrike skivene til Pink Floyd. Vi velger låter fra deres fineste øyeblikk, forteller Andreas Hveding, og refererer til plater som The Wall, The Dark Side Of The Moon, og Wish You Were Here.

Starta da Svein ble 60

– Det starta da Svein ble 60, og han ville sette sammen et band for å hylle sine store musikkhelter. Det var slik Shine on You ble skapt, sier Hveding.

– Det har vært en drøm lenge å lage Pink Floyd-band. Vi ønsker å gjenskape det ekte så godt som mulig, fortsetter Svein Bekkevold.

– Så på «Shine On You Crazy Diamond», når David Gilmour glipper strengen litt i en gitarsolo – et uhell som Pink Floyd-gutta syntes låt kult og beholdt på plata - så glipper gitaristen vår også strengen på det samme stedet. Vi gjorde det live på Gregers, og det fikk vi tilbakemelding på fra publikum. Folka som kommer for å se oss, kan gjerne Floyd inn og ut. Vi vil legge oss på detaljnivå når vi gjenskaper musikken, sier Bekkevold.

Full rigg i Teatersalen

– Vi var på jakt etter et lokale hvor vi kunne huse den store sirkelen, som Pink Floyd pleide å ha med på konserter. I Teatersalen får vi plass til det som trengs for å lage en skikkelig Pink Floyd konsert, sier Jan Gunnar Martinsen.

– Vi har lasere og sånt. Det er alt eller ingenting, altså, konstaterer faglig pekefinger.

Shine on You får hjelp av barnekoret Amazing, slik at de kan gjenskape The Wall-albumet.

– Vi håper på å formidle noe folk har tro på, sier Bekkevold.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke