22. aug
Musikk: Har vært en viktig del av barneoppdragelsen, her er det katolske nonner ved St. Sunnivahjemmet i 1965 som har skramleorkester med barna i barnehagen.Foto: Ivar Aaserud / Aktuell / NTB Scanpix
 
Forsker på musikk
Med musikk kan barn vise følelser, fortelle, tilegne seg kunnskap og utfolde seg på en måte de ikke kan med ord alene.

Publisert: 25.nov.2013 04:13
Oppdatert: -
Oslo
Det sier Ingeborg Lunde Vestad, som til daglig har sin arbeidsplass ved Høgskolen i Hedmark. I dag skal hun forsvare sin doktoravhandling om hvordan barn bruker musikk.
- Jeg tror nesten alle i Norge hører musikk hver eneste dag, enten det er aktiv lytting, i bakgrunnen på TV, filmer, spill eller ute blant folk. Musikk er en stor del av livet for barn og voksne, likevel tenker vi nesten ikke på det. Det faller så naturlig for oss at vi tar det for gitt. Det høres kanskje dramatisk ut, men musikk er noe vi må ha. Tenk deg at vi fjernet alt som har med musikk å gjøre, da ville livet blitt ekstremt flatt, sier Vestad. Selv har hun sett spesielt på barnehagebarns bruk av musikk: - Vi voksne overser ofte hvordan barna bruker musikken, men det skjer veldig mye vi burde følge med på. (NTB)
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke