23. aug
I rollen: Magnus Nordbekk (18) som Ibsen-karakter I selvskrevet stykke.
 
18-åring debuterer - inspirert av Ibsen
Lokale Magnus Nordbekk (18) debuterer med sin Ibsen-inspirerte forestilling «Etter døden-boken», på Monofon-festivalen torsdag.

Publisert: 23.jan.2019 06:52
Oppdatert: 23.jan.2019 07:30

Magnus Nordbekk er 18 år og går på dramalinja ved Stange videregående skole. På «Monofon», som arrangeres denne helgen, skal Nordbekk debutere med sin første monologforestilling «Etter døden-boken».

– Dette er en forestilling jeg har skrevet selv. Jeg liker å kalle den en «Ibsen spin off», fordi manuset er basert på dramaet «Hedda Gabler» av Ibsen, forteller Nordbekk, som har basert sin forestilling på karakteren «Eilert Løvborg» fra stykket.

– Forestillingen tar for seg Løvborgs syn på folk rundt seg – og folk rundt Løvborgs syn på han, samt hans liv og virke, fortsetter Nordbekk.

Ibsen dramaet fra 1890 var 2000-modellens første møte med klassisk teater og Henrik Ibsen.

– Jeg kaller stykket mitt for «Etter døden-boken» fordi det handler om alt man ikke får sagt, opplyser Nordbekk.

Den unge skuespilleren har fått god hjelp av regissør og tekst-kurator Trine Nyhus Lørum. En del billetter er også allerede solgt, og torsdag 24. januar er det premiere på Hamar teater.

– Nå skjer det. Jeg kommer til å stå på scenen med min egen forestilling, konkluderer Nordbekk, som har en bråkete bulldoser i magen – ikke sommerfugler.

– Plutselig stopper bulldoseren – og da går «Etter døden-boken» i gang, sier han.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke