23. aug
Kongens nei
 
Første sniktitt på "Kongens Nei"
Erik Poppes film Kongens nei har premiere høsten 2016, med Bond-skuespiller Jesper Christensen og Anders Baasmo Christiansen i rollene som Kong Haakon og Kronprins Olav. Opptakene ble avsluttet april 2015. Nå er filmens teaser-trailer klar.

Publisert: 08.apr.2016 21:24
Oppdatert: 08.apr.2016 21:24

Regissør Erik Poppe jobber i disse dager med ferdigstillelse av spillefilmen Kongens Nei. De første opptakene ble gjort på Oscarsborg 9. april for to år siden. Nå slippes første smakebit av filmen.

Se teaseren på filmen her.

Relevans i vår tid

- Arbeidet med denne filmen har vist meg at mange mennesker, familier og andre berørte er svært opptatt av denne historien, sier Erik Poppe.

- Jeg har bestrebet meg på å framstille en så sannsynlig tolkning som mulig av de dramatiske dagene. Vi har filmet på plasser der det faktisk skjedde. Det lokale engasjementet har vært overveldende, og barnebarn som har framstilt sine besteforeldre i en krigslignende situasjon har vært gripende, for både dem og oss, sier Poppe og understreker filmens relevans i vår tid: 
- Jeg trodde jeg visste en del om disse tre første døgnene av krigsutbruddet i Norge, men der tok jeg feil. For dramatikken og de menneskelige dilemmaene var enorme. Dette er en historie om en familie som må flykte fra krig og fare. Det er ikke til å unngå at relevansen er stor, målt opp mot dagens situasjon. Det er viktig at vi ikke glemmer at dette har rammet oss, og kan ramme oss på ny.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke