25. aug
xylofon: Et av Hamar Musikkorps yngste deltakere Jørgen Abell Vik (t.v.) var solist på Xylofon på «Festival Polka» og fikk god støtte fra dirigent Ivar Hellesnes (t.h.) begge foto: kjersti gullvåg
 
Førstereis med Ivar
Hamar musikkorps spilte med sin nye dirigent Ivar Hellesnes for første gang i går, foran 1.-divisjonsspillerne i «Bruksmusikken».

Publisert: 23.okt.2017 23:31
Oppdatert: 23.okt.2017 23:34

– Det har vært veldig fint, de er en veldig fin gjeng som har lyst til å lære, lyst til å spille, og koser seg med musikken, sier Hellesnes om møtet med Hamar Musikkorps.

Han var selv spent på om de ville finne den gode kjemien de har hatt på de åtte øvingene i høst, også på scenen.

– Det er alltid litt spenning rundt det, man får et ekstra element i den situasjonen, det er jo da det gjelder, sier 32-åringen, som er bosatt i Oslo og dirigerer to andre korps i tillegg.

konkurranse

Hamar musikkorps hadde invitert Ådalsbruk Musikkforening, som kom på 7. plass i 1. divisjon i årets Janitsjar-NM, til å spille 2. del.

Ingeborg Holen, Malin Brevig, Magne Risto og Per Kristian Svevad var noen av de yngre representantene fra «Bruksmusikken», som gledet seg til å spille i Kirsten Flagstad-salen og syns det var hyggelig å bli invitert. At de nå spiller i Norgestoppen, har ikke gjort dem høye på pæra med tanke på å opptre sammen med korps fra lavere divisjoner.

– Nei, det er ikke sånn i det hele tatt, sier Holen, vi spiller hverandre gode! Vi er jo med for å ha det gøy.

– Og vi var jo i 3. divisjon bare for to år siden, legger Svevad til.

ambisjoner

Så hva er ambisjonene til Hamar Musikkorps nye dirigent? Korpset har hatt en lang pause siden midten av 90-tallet når det kommer til NM-deltakelse, men deltok både i fjor og i år, og rykket opp fra 7. til 6. divisjon.

Hellesnes sier han er positiv til å delta i konkurranser, hvis det er stemning for å fortsette som de har gjort i år og i fjor,

– Det er en fin måte å holde seg i form på som korps, det gir noe å strekke seg etter, sier dirigenten.

Og så må man utnytte det resten av året, og konse på det som musikk faktisk er til for.

vel blåst

Konkurranseinstinktet var lagt bort i alle fall i går, og Hamarkorpset serverte norsk musikk blant annet av Grieg og Harald Sæverud. Det virket som musikantene følte seg trygge med Hellesnes ved roret, som ifølge kilder i korpset allerede har blitt mer enn godkjent.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke