19. aug
RETURNERT: Return anno 2012 oppfylte publikums forventninger på Hamar Sports Bar og Live Scene fredag kveld. F.v. Henning Ramseth, Knut Erik Østgård, Øyvind Håkonsen og Tore Larsen.
 
Fortsatt suverene
Øvingsrommet er ikke tomt. Return har gjenoppstått.

Publisert: 26.mai.2012 00:44
Oppdatert: -

Man kan vel si at bandnavnet «Return» egentlig er ganske forklarende. Etter gjennombruddet med singelen «Sheila», som solgte 1.000 eksemplarer og gjorde Return til norgesmestre i rock, holdt bandet på til 1993.

Åtte år etter oppsto de igjen, men etter utgivelsen av «Best of ... Both Worlds» i 2008 (som for øvrig, men uten sammenligning, er navnebror med Hannah Montanas album/film/makkverk som ble utgitt samme året), ble det nok en gang stille i Østgårds keytar.

Men som Knut Erik proklamerte, fritt etter Glenn Frey i Eagles: «We never broke up, we just took a 3-year vacation».

Ramseth på plass
Henning Ramseth, som strengt tatt har vært en vesentlig del av bandet helt siden han produserte albumet «Return» i 2005, fyller plassen til Steinar Hagen bra. Han har i lengre tid vært med som «utfyllende» musiker, men fredag fikk han virkelig sjansen til å legge sitt eget, magiske særpreg på de velkjente låtene.

Han tar steget fram i rampelyset, og framstår som likeverdig solist med Østgård under flere av numrene.

Mye Attitudes
Det er neppe en kontroversielle påstand å hevde at andrealbumet «Attitudes» fra 1988 står igjen som den desidert sterkeste utgivelsen i bandets mangfoldige historie.

Med hitter som «Change The Attitude», «The Loner», «Sing Me a Song» og «Bye Bye Johnny» lå albumet 23 uker på VG-lista, med en 4.-plass som beste plassering. Og det var heller ingen stor overraskelse at samtlige nevnte låter var på spillelisten denne gjenoppstandelseskvelden.

Ekstatiske publikummere
- Har dere lyst til å høre en hit? spurte Tore Larsen det ekstatiske publikumet, og kjørte på med «Sing Me A Song».

En beundrer på bakerste rad klatret opp på bordet og sang med som om det var nasjonalsangen. Og han var ikke den eneste. Hamar Sportsbar & Live Scene, ombygd for anledningen, var stappfullt av trofaste tilhørere. Og en ting hadde de til felles; de storkoste seg så til de grader!

Som en musikalsk flom skyller en ny Return-bølge over Innlandet. Man får bare håpe den ikke trekker seg tilbake med det første.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke