19. aug
 
Fortsetter å kjøre på
Supre artister, utadvendte arrangementer og flere samarbeidspartnere enn noen gang. Årets AnJazz bør ha alle muligheter til å bli en suksess.

0
Publisert: 24.mai.2016 13:37
Oppdatert: 24.mai.2016 13:36

«Fy søren så flott program vi har!» Det hører med at festivalsjef Anja Katrine Tomter er fornøyd med det årlige programmet, og i år har hun virkelig grunn til det. Hver eneste av de fire dagene er det minst et par konserter som lokker. Og det er den ganske så strålende artistparaden som først og fremst skal gjøre årets AnJazz til suksess.

I fjor var det ca. 2.500 på konsertene. I år regner Anja Katrine Tomter med økning, blant annet fordi det i år er to konserter i Flagstad-salen, mot bare én i fjor. Og begge kulturhuskonsertene med Take 6 og Ane Brun ligger an til å bli fullsatte. Det skulle da også bare mangle.

Men det er mye som skjer også i tillegg til konsertene. Barneprogrammet Jazzballong på onsdag er egnet til å lære de aller yngste at jazzfestival er et gøyalt sted. Samme dag blir det seminar om musikk på film, i samarbeid med Østnorsk filmsenter, Hamar kino og Fabelaktiv. Og det er eksempler på hvordan AnJazz knytter til seg stadig nye kontakter og samarbeidspartnere. Anja Katrine Tomter har fortalt at det nå er stadig folk som ringer og vil være med på festen. Til og med kirken smeller til med en jazzgudstjeneste.

Toneheim er også blant samarbeidspartnerne, og de skal delta i paraden gjennom byen lørdag formiddag. Det er også et arrangement som er en viktig del av festivalen, for det er framfor alt det som setter preg på bybildet i løpet av de fire festivaldagene. Blir det finvær på lørdagen, skal det godt gjøres å unngå å ane at det er jazzfestival i Hamar. Enda er det mer å gå på for å gjøre festivalen enda mer utadrettet. Og kanskje er ikke Hamar skapt for å være en by det virkelig svinger av. Men AnJazz-ledelsen har gjort hederlige forsøk i mange år, og en må regne med at gradvis gjør det noe med oss.

Spør en folk i andre deler av landet hva som er landets tre fremste jazzfestivaler, eller er landets tre mest jazzete byer, er det lite trolig at veldig mange kommer til å svare Hamar. Men det er ingen grunn til at AnJazz ikke skal fortsette å kjøre på av alle krefter.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke