20. aug
Mylderfestivalen: Det blir fes­ti­val i år også. Her er el­ve­rums­ban­det Ra­bi­at på sce­nen un­der fjor­å­rets Mylderfes­ti­val.
 
Fortsetter tradisjonen
I juni arrangeres Mylderfestivalen i Hamar Park for fjerde gang. I fjor var det rundt 400 til stede.

Publisert: 02.apr.2018 12:59
Oppdatert: 02.apr.2018 16:00

Det har blitt en tradisjon at Hamar Park fylles opp med mennesker den siste helga før skoleslutt i juni. 2018 blir intet unntak, og arrangørene er klare for å stå på for å trekke publikum til parken under årets Mylderfestival.

– Vi har ikke noe helt tall, men vi estimerer at det var rundt 400 besøkende på fjorårets festival, sier Esten Segbø.

Han er med i komiteen som arrangerer festivalen. En annen som er med i denne komiteen er Hans Jørgen Wallumrød.

– Besøkstallene i fjor var omtrent like som de har vært de to foregående årene, og vi håper jo på litt flere besøkende i år, sier Hans Jørgen.

– 400 besøkende er et helt greit tall, men det hadde jo vært fint om flere hadde tatt turen, legger Esten til.

Årets festival vil være bygd opp omtrent som på samme måte i fjor.

– Det er fortsatt en del ting vi diskuterer, men så langt ligger profilen an til å bli ganske lik den vi har hatt tidligere. vi kommer til å ha en kafé med kortreist mat og scenen er der den alltid har stått. Vi skal prøve å få oppgradert backstagen, slik at det blir litt mer profesjonelt, sier Hans Jørgen.

Roer ned musikken

Fjorårets Mylderfestival bar preg av en del litt tyngre musikk. I år ønsker arrangørene å åpne for litt roligere musikk på festivalen.

– Vi ligger an til å få en spennende lineup med musikk som er litt roligere og parkvennlig enn det var på fjorårets festival, i stedet for bare pønk og hardrock, sier Wallumrød.

– Vi kan ikke si noe om hvem artistene blir enda, men vi kommer til å ha noen lokale artister, slik som vi har hatt tidligere, og så blir det noen litt større nasjonale, legger han til.

Fjorårets festival bød på lokale artister som Rabiat, Iver Nordli og Williams War Opposition, samt nasjonale artister som Blood Command og Lüt.

Strategisk valg av dato

Festivalen går av stabelen 16. juni, og det er ikke en tilfeldighet at den er plassert akkurat da.

-i fjor hadde vi et godt forhold med Volumfestivalen, som var innom og holdt stand. Vi prøver å unngå å kollidere med større festivaler i området som Tømmerstock og Volumfestivalen, sier Hans Jørgen Wallumrød.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke