24. aug
 
Fra barsk rapping til kjærlighet og drama
Simen Joakim Sveberg (28) fra Brumunddal gikk fra barsk rapping til kjærlighet og drama. Musikken hans er anbefalt på P3, og låten «Med Meg» er spilt 200.000 ganger på Spotify.

Publisert: 17.jan.2017 12:20
Oppdatert: 17.jan.2017 14:52

Tekstene hans diskuteres på nettet, og han får skryt for tilnærmingen; «jeg trenger noen å være silly med».

- Med rap handler det om å tøffe seg, om å fortelle hvor mye flinkere man er enn andre. For meg føltes det vel ikke så ekte, ikke noe jeg egentlig trodde på. Kjærlighet og drama er både lett og vanskelig å skrive om. Det har nok lenge vært i bakhodet mitt, men kanskje ikke noe jeg turte å synge foran andre. Dette er mye mer sårbart enn rapping.

Nå handler det om «r & b/urban», en mykere stil, blant annet omtalt som «sang og rap som gir over i hverandre».

«Kjør på, lag musikk»

Simen Joakim Sveberg la inn en av låtene sine på NRKs nettsted «Urørt», som lar ukjente artister eksponere seg gratis – og hvor det hver uke plukkes artister som spilles på radio.

– Marie Kommisar (P3, nå talentutvikler Universal red.anm.) plukket opp musikken, og sa «kjør på, lag musikk», forteller Simen Joakim Sveberg.

Det gir selvsagt selvtillit. Nå er tre av «Logis» låter anbefalt av P3 – og «Med Meg» er avspilt 205.000 ganger på Spotify.

– Nå tjener jeg jo faktisk noen kroner, en tusenlapp i måneden, på musikken min, sier Simen Joakim Sveberg, som til daglig jobber som helsearbeider – også om for åtte måneder siden ble far til en sønn.

Festivaler?

Musikken lager han hjemme, men han får også hjelp av profesjonelle produsenter. Videoene lager han sjøl.

– Hva med konserter?

– Det har ikke blitt noen så langt, jeg ønsker jo gjerne det – men tenker meg noe mer enn å opptre på lokale puber. En plass på festival kunne vært noe, tenker han høyt.

– Navnet? «Logi»?

- Det stammer fra norrøn mytologi og betyr «flamme» eller «høy flamme». Og jeg er også en skogens mann, som liker å sitte ved bålet og finne ro og fred – og samtidig la meg fange og hypnotisere av flammene, sier Simen Joakim Sveberg.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
RAPPDUO: Simen Joakim Sveberg var sammen med Petter Braastad i rapduoen «Spenny Bankbox». Foto: Kristian Einang
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke