21. aug
Lager bibliotek-arrangement: Fra venstre biblioteksjef Per Olav Sanner, Elise Kristensen (arrangementsansvarlig) og Nalina Marie Lund (barn og ungdom).
 
Fra bokprat til plater på biblioteket i løpet av våren
Når det ikke prates om bøker på Hamar bibliotek i vår, spilles det kanskje plater – og trommes.

Publisert: 17.jan.2017 18:08
Oppdatert: 17.jan.2017 19:23

For arrangementene er mange og varierte i biblioteket. Bare i vårsesongen er det godt over 30 i Hamar bibliotek.

Blant de minste er Boktipset – en regelmessig bokprat som bibliotekets egne ansatte står bak, og som har pleid å trekke opp til 30 tilhørere. I motsatt ende er et arrangement som når langt ut over hele landet, nemlig utdelingen av P2-lytternes romanpris, som vil bli delt ut på Hamar Bibliotek søndag 29. januar.

Dette er en direktesending på P2 hvor programleder Cille Biermann intervjuer vinneren av P2-lytternes romanpris. At tildelingen skjer i Hamar, er en direkte spin-off av innspillingen av et program i serien «Brenner og bøkene», som ble gjort i fjor. Det skal ifølge biblioteksjef Per Olav Sanner deles ut gratisbilletter til arrangementet.

Samarbeid

Biblioteket i Hamar har mange samarbeidspartnere på arrangementene. Flere av lørdagsprogrammene er i samarbeid med kulturhuset, andre med Den kulturelle skolesekken. Litteraturscena er også et samarbeidsopplegg med flere partnere, blant dem Høgskolen og Rolf Jacobsen-dagene. Sesongens første gjest er Knut Faldbakken, senere kommer blant andre Brage-prisvinner Monica Isakstuen.

Blant årets deltakere på ulike arrangement er ellers Edvard Hoem, Helene Guåker, Aino Basse (på kvinnedagen) og Camilla Kuhn.

Pickup

Den nye serien «Pickup» ble startet i fjor høst, der norske artister spiller og snakker om noen av sine favorittplater. Først ut var Levi Henriksen, i år følger Gaute Ormåsen og Knut Erik Østgård som platesnurrere.

– Vi håper etter hvert å få til Pickup som et månedlig innslag, sier han.

Blant de musikalske innslagene er også det som er kalt Trommekarneval med George Kitogo i multisalen, der biblioteket er medarrangør.

– Over 30 arrangementer på et halvår er veldig mye. Og hvis vi skal gå noe ned på antall arrangement, ser vi at vi kan spisse programmet enda sterkere på det vi kan aller best, nemlig litteraturen, sier Per Olav Sanner.

I samme slengen varsler han at et av høstens høydepunkt allerede er klart; for Torill Kove kommer på Litteraturscena i august.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke