24. aug
KORPROSjektfans: Gry Lundby, Randolf Engebretsen, Berit Kristiansen og Wenche Bolkan Nordli er nettopp tilbake fra et korprosjekt på Cuba. 31. mai er det premiere med et annet korprosjekt, «Stevie Wonder» i Hamar Kulturhus.Foto: Remi Laakso
 
Fra Cuba til Kirsten Flagstad-salen
Dirigent Erland Dalen har reist jorda rundt med store amatørkor; til Sør-Afrika, Chile og Argentina, Kina, Australia og nå Cuba. – Vi krysser fingre for at det blir flere prosjekter, sier Gry Lundby.

Publisert: 21.mar.2017 06:10
Oppdatert: 21.mar.2017 06:24

Hun får støtte av tre andre korentusiaster, Randolf Engebretsen fra Storhamar Blandede Kor og Berit Kristiansen og Wenche Bolkan Nordli fra Ottestad Grendekor.

Alle fire er de tilbake fra en tur med et av Erland Dalens prosjektkor, til Cuba med et kor på åtti personer, en opplevelse de ikke ville vært foruten.

– Det handler om å treffe andre, få ny «input», jobbe med nye dirigenter, sier Randolf Engebretsen.

– Og det er sosialt, og så er det gøy å reise ut i verden, sier Berit Kristiansen.

– Jeg hadde nok aldri reist til Cuba uten et slik prosjekt. Dette var en kjempemulighet som kom på rekende på ei fjøl, sier Wenche Bolkan Nordli.

Skryter

Alle fire skryter de voldsomt av dirigent Erland Dalen:

– Vi er en gjeng glade amatører, og det er utrolig hva han klarer å få ut av oss.

Dalen jobber i dag på fulltid med sine prosjekter. For et år siden stiftet han selskapet «Erland Dalen, dirigent, prosjektkor og reisekor AS». Han rigger store korprosjekter flere steder i Norge; både i Østfold, i Stavanger og på Sunnmøre. I tillegg til flere prosjekter i Innlandet.

Men hva er det som gjør korprosjekt, med noen få felles øvinger, mye hjemmelekse og store konserter, så veldig populært?

– Det er en mulighet også for den som har lyst til å synge, men som ikke har meldt seg inn i et kor. Det er sangopplevelse, det er en miks mellom nye og de etablerte, det er sosialt, og det er også skrevet at kor har en positiv helseeffekt, sier Erland Dalen.

25.000 kroner

– Hva koster det å være med på en av de store turene?

– Det koster omtrent det samme som å dra på ferie, men dette er så mye mer i tillegg.

– En reise til Cuba, hva koster det?

– Cirka 25.000,-

– Og hvor mange er med på de store turene?

– Til Cuba var vi åtti, sier dirigent Erland Dalen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke