23. aug
 
Haddy-album fra Dakkota Studio 
Når artisten Haddy N'jie nå er klar med sitt første norskspråklige album, er det i Hamar det meste av det er blitt til - hos Ørnulv Snortheim i Dakkota Studio.

Publisert: 10.feb.2015 09:55
Oppdatert: 10.feb.2015 10:04

På Ankerløkka i Sigurd Evensmos tid var det steder som het både Texas og Dakota. Og det er herfra Ørnulv Snortheim har funnet navn til studioet sitt.

For to år siden flyttet han hjem til Hamar, og brukte et år på å bygge om uthuset på Ankerløkka til studio. Her står blant annet et gedigent miksebord, opprinnelig kjøpt fra NRK P3, som er så digert at det sannsynligvis må rives en vegg eller to om det noen gang skal flyttes ut igjen. Men det er det ingen grunn til at det skal.

Spiller gitar

- Det jeg lever av, er å spille gitar, sier Ørnulv.

I ei periode på slutten av 90-tallet var han gitarist i Hamar-bandet Pod. De senere årene har han spilt og utgitt plater med en rekke ulike artister som Tolv Volt, Marit Larsen, Karpe Diem, Maria Mena, Erik Faber og Christel Alsos. Han arbeider også som produsent, og han skriver musikk for andre - også til tv.

- Det er fint å ha flere bein å stå på, sier han.- Samtidig har jeg prøvd å rendyrke litt det jeg er god på.

Haddy

Men framfor alt er det Haddy han har spilt mest med. De har samarbeidet i en tiårsperiode, og på hennes nye album, viseplata «Nattblomst», som lanseres neste uke, er Ørnulv både produsent, musiker og står også bak en av melodiene.

Ørnulv har også et soloprosjekt på gang, men kun hobbybasert, som han sier.- Jeg gjør det fordi det er gøy, og ikke fordi det er noe jeg trenger å gjøre, sier han.

Mer lokalt

Men han har også lyst til å gjøre mer lokale ting for unge folk i Hamar, slik han selv husker det fra egen ungdomstid.

- Da jeg var 12-13 på slutten av 80-tallet, var det musikkbutikken 104 i Grønnegata som var stedet vårt, sier han.

- Det var der jeg begynte å røyke, drikke kaffe og spille gitar. For 104 var en institusjon på den tida i Hamar. Og noe av det jeg har lyst til, er å bidra til å gi unge folk i dag litt hjelp med musikken, slik jeg selv fikk støtte på 104.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
KLAR: Når Haddy N\jie er klar med sin første norsk-språklige låt er den laget i Hamar.
FOTO: PICASA.
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke