23. aug
Tilbake: Silje Nergaard var i vinter tilbake med sin 14 plate «Chain Of Days». 6.11 kommer hun til hjembyen for å spille på Gregers.
 
Fra jazz til hardrock
Gregers har lagt opp til et høstprogram bestående av både lokale, nasjonale og internasjonale artister.

Publisert: 14.jul.2015 11:36
Oppdatert: 14.jul.2015 11:38

– Dette er et program med musikk som fenger de aller fleste, fastslår daglig leder på Gregers, Jørn Nielsen. Han forteller samtidig at de jobber målrettet for å treffe så mange som mulig med høstprogrammet.

– Vi er overbevist om at alle vil være tjent med et høstprogram som favner over et bredt publikum, sier Nielsen, og fastslår samtidig at hamarsingene har mange høydepunkter å se fram til.

Starter med blues

Artistene står nemlig i kø, og første godbit kommer til Gregers allerede 28.7. Da kommer gitarmagikeren Kid Anderson og John «Blues» Boyd til Hamar med en særegen hyllest til den nylig avdøde legenden B.B. King.

– De stikker innom Hamar på veg til Notodden Blues Festival. Kid Anderson har spilt her et par ganger tidligere, og jeg er sikker på at det kommer til å bli helt kanon, sier Nielsen.

Lokale navn som Eau De Vill, Hamar Storband og Cartherud Swing & Bluesband skal alle bevise at de gamle fremdeles er eldst. Enslaved og Black Debbath, Korpiklaani, samt Indy Recordings jubileumskonsert med Keep of Kalessin og Vreid er gledelige innslag for alle som setter pris på tunge gitarriff og svarte klær.

Satser lokalt

Høstprogrammet er sterkt preget av lokale artister, og Jørn Nielsen forteller at det alltid vil være plass til både nyetablerte og rutinerte band fra nærområdet på Gregers-scenen.

– Vi føler at vi har et ansvar for å bidra med hjelp til lokale band, men vi er også avhengig av at artistene trekker publikum, forteller han.

Gregers får dessuten besøk av tungvekterne Silje Nergaard, Chipahua og Jonas Alaska.

– Det er artister som bør sørge for at mange tar turen, sier Nielsen.

Han forteller samtidig at programmet fremdeles ikke er helt ferdigspikret.

– Det er fremdeles noen huller i programmet, og vi forhandler fremdeles med artister, sier Nielsen som nå håper at publikum finner vegen til konsertlokalene.

–Vi håper at folk kommer. Hvis ikke blir det kjedelig for både artister, publikum og arrangør, sier Nielsen.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Politisk rock: Egeli Hegerberg, Lars Lønning Aslag Guttormsgaard og Ole Petter Andreassen kommer til Gregers 12.12.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke