23. aug
Scenekamp: F.v. Tom Styve og Henrik Hoff Vaagen får bryne seg på krevende stunts og scenekampkoreografi. Foto: Gisle Bjørneby
 
Annerledes Robin Hood godt mottatt
På overflaten er «Jeg er Robin Hood» et fargerikt eventyr. Pirker man på skorpen finner man en alvorlig og aktuell historie om en ødelagt familie.

Publisert: 13.okt.2016 22:13
Oppdatert: 14.okt.2016 06:08

Teater Innlandets eventyr tar nemlig utgangspunkt i nyere tid. Robin lever under trange kår sammen med sin mor. Faren sitter i fengsel, og situasjonen blir ikke bedre når morens venn, Johan, flytter inn sammen med sine to barn, Fred og Marion. Johan viser seg raskt fram som en ufyselig og ustabil fyr, og med det rømmer Robin til skogs.

Reiser i tid og rom

Der drømmer han seg inn i Robin Hoods verden, og gjennom effektive virkemidler forvandles scenen raskt til Sherwoodskogen anno 1200-tallet. Via Robins fantasi møter vi på flere karakterer i skogen, og sammen med Fred, Lille John og de andre fredløse starter Robin Hood et opptog for å velte Prins Johan fra makten. Slik veksler «Jeg er Robin Hood» i tid og rom, og resultatet er et moderne og grovalvorlig familiedrama fortalt som et fartsfylt, energisk og spennende eventyr. Det er et særdeles vågalt fortellergrep i en familieforestilling, men i dette tilfellet oppleves allikevel grepet, og den påfølgende effekten, som positivt.

Det gjør i alle fall forestillingen langt mer interessant for de voksne i salen. Hvorvidt aller barna klarer å holde følge med de ukonvensjonelle fortellergrepene er et annet spørsmål, men med scenekampkoreografi, sang, dans og imponerende stunts får allikevel de yngste i salen sitt å følge med på.

Energisk besetning

Gjennom Robin Hoods moralske kompass forteller Teater Innlandet en historie som handler om å kjempe for det man selv mener er riktig. At man bør sto opp når man mener at noe er galt, og ikke minst, at det er helt greit å be om hjelp hvis man trenger akkurat det. Satt i en moderne og gjenkjennbar setting får man budskapet plantet i trynet, og på den måten har regissør Morten Joachim lykkes med sine fortellergrep.

Her har skuespillerne mer enn nok å gjøre på scenen, og besetningen gjør en god og overbevisende jobb. Stykkets musikalske bidrag fungerte stort sett bra, men det er grunn til å tro at sangene sitter enda bedre etter hvert som besetningen reiser Innlandet rundt.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke