26. aug
Før forvandlingen: Da Erik hadde dratt på jobb, snek Phung, gartnerne og tv-teamet seg inn i hagen deres på Nesøya i Asker og forvandlet den i løpet av en dag.
 
Fra musikk til tv
Ni tirsdager på rad kan du se programleder Phung Hang (29) fra Brumunddal gråte i programmet Kjærlighetshagen på NRK.

Publisert: 15.mar.2011 07:42
Oppdatert: -

- Hvis jeg noen gang skulle få en programlederpris måtte det være for «årets mest sippete programleder». Jeg hulket og grein i alle ni programmene, jeg. Det var bare så sterkt å se reaksjonene til deltakerne, sier Phung.
Det ble i overkant mye for brumunddølen når hun så de forelskete parene proklamere sin kjærlighet til hverandre, samtidig som de overrasket kjæresten med en helt ny hage. Om hun ikke er Kirsten giftekniv, føler Phung seg som en engel med det glade budskap.
- Jeg er utrolig heldig som får være programleder i Kjærlighetshagen, som går på NRK i beste sendetid, sier Phung.
Første episode av Kjærlighetshagen kan du se på NRK klokken 20.15 i kveld.
- Programmet passer for alle som liker sterke kjærlighetshistorier, og som er glad i hagearbeid, sier Phung.
Først ut er paret Lisa og Erik de Jager fra Nesøya i Asker. For noen år siden holdt de på å brenne inne i leiligheten sin i Oslo. Mens flammene slukte leiligheten, hang de selv ut av vinduet og ventet på at brannvesenet skulle redde dem. Lisa trodde hun skulle dø, og holdt på å gi opp. At Erik beholdt roen, og kom med oppmuntrende ord undervegs, gjorde at hun holdt ut.
- Etter denne nær døden-opplevelsen, fant Lisa og Erik ut at de ønsket å dele resten av livet sammen, og nå ønsker hun å takke ham med en splitter ny hage, sier Phung.
En annen historie som gjorde sterkt inntrykk var paret fra Bodø som tv-seerne møter i episode tre. Rasha og mannen kom til Norge som flyktninger. Når de endelig hadde lært seg norsk og fått jobber, døde det ene barnet deres, og Rasha ble deprimert.
- Ved hjelp av ektemannen kom hun seg opp på beina igjen. Det var så fint når han kom hjem og så den nye hagen. Den ble på en måte hennes kjærlighetserklæring til ham, sier Phung.
29-åringen Phung ble landskjent med popgruppa Cape, som i 2002 ble nominert til Spellemannsprisen. Siden har hun gått solo, holdt foredrag om mobbing, og vært programleder for Super Quiz på NRK Super.
- Jeg la musikken på hylla for å konsentrere meg om tv-jobbingen. Men nå som karrieren har begynt å rulle, har jeg faktisk kjøpt meg et piano og har lyst til å gå i studio igjen, sier Phung.
Går det slik hun håper, og NRK vil ha henne med på nok en sesong av Kjærlighetshagen, må nok musikken vente enda litt til.
- Jeg håper jo at NRK vil ha meg med videre. Det er ikke så lett å erstatte en liten asiat fra Brumunddal vettu, ler hun.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke