20. aug
KOMMER: Bakgrunnen er at Elin Kapelrud Smith, oppvokst i Elverum og senere Hamar, for noen år siden fant kjærligheten med bandleder i Danielson, Daniel Smith. FOTO: VOLUMFESTIVALEN
 
Fra New Jersey til Volum
Det amerikanske bandet Danielson fra New Jersey er klare for Volumfestival. Festivalen arrangeres i år fra 19. til 22. juni i Elverum.  

Publisert: 13.feb.2014 14:52
Oppdatert: -

Bakgrunnen er at Elin Kapelrud Smith, oppvokst i Elverum og senere Hamar, for noen år siden fant kjærligheten med bandleder i Danielson, Daniel Smith. Elin er fast inventar i bandet, og sammen kommer de hjem til Hedmark for å vise fram det smått legendariske indiebandet for Volum-publikummet.
I Volumbandet har de med seg Emil Nikolaisen (Serena Maneesh), Ole Åleskjær (Loch Ness Mouse) og Frode Strømstad (I Was A King).
Volum har i sitt siste slipp mange nye navn på plakaten, og alle med hedmarkstilknytning i en eller annen form.

Alle grener
- Volumfestivalens program inkluderer alle grenene fra kulturstammen. At bredden også vises så godt i enkeltsjangere, er spesielt synlig i dette slippet; metall, hiphop, singer/songwriter, og et sjangeroverskridende band som Danielson. Jaggu finnes det en hedmarkslink til The Simpsons, også. Det er til å få klædd i bringen av. Kjært gjensyn med Lena Isaksen, og fotoworkshopen «Farvel» håper jeg alle svarer med et «Ja, takk og hallo» til, sier Volums festivalsjef Mari Nøren Stenersen.

Jenny Moe
Våren 2014 slipper Jenny Moe sitt debutalbum, og sommerens første festivalkonsert skjer på Volumfestivalen.
Brumunddølen har med seg et band med blant andre Magnus Hængsle (Turns, Svidd Gummi) og Kurt André Aase (Supermale). Så nå er singer/songwriteren med Norges første crowdfundede musikkvideo er klar for å bytte ut ørken og hest med Glomma og grantrær.
Før hun og bandet ankommer Volumfestivalen, skal Jenny Moe kjempe om deltagelse i Melodi Grand Prix. Hun og bandkollega Magnus Hængsle har nemlig skrevet en låt som stangesokningen Knut Kippersund Nesdal skal fremføre. Han spilte for øvrig på Volumfestivalen i fjor med Ted Glen Extended.

Hiphop
Phats Tha Physican er et nytt navn på toirsdagens hiphopkveld. Phats slapp sin debut mixtape «Puerto rock» tidlig i 2011, og samme året ga han ut EP-en «Native snack». I løpet av 2014 vil han slippe tre nye singler med internasjonale gjester.

Metal
Årets første metallbooking er også klar. Med lovord fra Gylve «Fenriz» Nagell (Darkthrone) og en Italia-, Tyskland- og Østerrike-turné i bagasjen, utallige konserter i Oslo, en stangesokning og medlemmer fra blant annet Spectral Haze, er Purple Hill Witch klare for årets metallkveld på Volum.

Blant utøvere som tidligere er offentliggjort er:
Begravelsesbyraaet (Elverum) – musikk
Simen Mitlid (Os) – musikk
Anana (Tønsberg/Elverum) – musikk
Rebecca Kielland (Eidsvoll) – litteratur
Johannes Borchgrevink Hansen (Grue/Eidskog) – kunst

 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke