18. aug
ARMANI: Futuristisk og blankt i Armanis haute couture-kolleksjon.FOTO:AP
 
Fra penkjoler til menn i pels
På tampen av januar, under haute couture-visningene, var de dyreste antrekkene i verden samlet i Paris.

Publisert: 07.feb.2011 07:30
Oppdatert: -

Bare noen få motehus har fortsatt en haute couture-kolleksjon, deriblant Giorgio Armani, Dior og Chanel.
Diors modeller hadde bølgete hår og røde lepper inspirert av 1940-tallet. Silkekjolene med markert midje og vide skjørt så ut til å være malt med akvarellfarger.
Armani bød på futuristisk eleganse med skimrende stoffer. De slanke silhuettene glitret og blinket, og en og annen tynn bukse stakk fram under penkjolene. «Techno møter Orienten», skriver Vouge om kolleksjonen.
Karl Lagerfelds Chanel presenterte en romantisk kolleksjon med mye gjennomsiktige blonder. Midjen var på vei ned mot hoftene, og i kombinasjon med modellenes nakne skuldrer og flate sko fikk visningen et preg av antikken.
Vinterens herrevisninger i Milano har avslørt at pels blir en stor trend på herresiden om et års tid. Motehus som Gucci, Dolce & Gabbana og Cavalli hadde alle to tydelige fellesstrekk: pels og 1970-tall. Trolig er de norske pelsbransjeavsløringene både ukjente og uinteressante for disse motehusene. Norske menn som vil følge internasjonale trender, men samtidig ta litt hensyn til medskapninger, kan velge burfri pels - for eksempel 70-tallsklassikeren saueskinnsjakke. (NTB Tema)
D
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke