23. aug
 
Fra sal til sal for å lytte, se og føle
Flokken trasket fra sal til sal, tørste etter mer kunst. Det var en innholdsrik fredag for dem som tilbrakte den på Hamar Teater.

Publisert: 20.jan.2018 10:02
Oppdatert: 20.jan.2018 10:05

Inne i salongen på Hamar Teater satt sjeler rundt runde bord med levende lys og fulgte oppmerksomt med på hva som utspilte seg i spotlighten oppe på scenen, da en håndfull tredjeklassinger fra dramalinja på Stange videregående skole framførte monologer. Salen var full og applausen stabil.

Ordet

På monologfestivalen sto ordet i sentrum denne kvelden. På fredagsprogrammet var det flere monologer og lyrikk, krydret med litt sang og dans.

Det var altså mange spisse ører til stede, og disse spisse ørene satt på hodene til folk som vandret fra sal til sal for å lytte, se og føle.

Etter innslagene til gjengen fra dramalinja, var det monologen «Pale Day» av Snefrid Hagen (18), som sto for tur.

Debuterer på monofon

Hagen omtales i programmet som «årets debutant». I sin monolog reflekterer hun rundt tap og eierskap til sorg, imens et trollbundet publikum stirrer oppmerksomt på jenta som står foran arkene sine på scenen.

-Det er fint å kunne dele personlige ting med folk som kommer frivillig for å høre på, forteller Snefrid Hagen til HA etter å ha mottatt en rungende applaus.

Stasjon for stasjon

Publikumet, som består av både gjengangere og nykomlinger på kveldens lyriske reiser, beveget seg til neste stasjon, hvor Kåre Nordseth blåste fart i bevegelsene til Anne Oortwijn med trombone, imens to stolrekker lot seg hypnotisere av danseren.

-Jeg har aldri sett noe lignende. Det var sykt kult og stemningen i rommet var helt unik, forteller Lea Marie Pleym LeBlanc, mens hun og venninnene venter på at Ann Elin Lium og Hilde Johanne Foss skal fortelle om bestemors historier og mot på fortellerscena.

Den neste som tok stafettpinnen var Tom Styve, med forestillingen «Hva for en klovn er jeg?» Han hedret forbildet Rolf Just Nilsen i teatersalen, hvor latteren satt løst for Styves imitasjoner og strabasiøse show.

Så gikk da kvelden hen, med Hanne T. Asheim, poesislam og Benjamin Kippersund på ukulele til slutt. Det var en innholdsrik fredag for dem som tilbrakte den på teateret. På lørdag braker det løs igjen med nye forestillinger.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke