23. aug
NORSK PIAF: Britt Synnøve Johansen og akkordionist Halvor Lillesund er spesialister til å tolke Edith Piaf.
 
Fransk aften ga mersmak
Hamar Musikkorps inviterte til «Fransk Aften» med gjestesolist Britt Synnøve Johansen i rollen som Edith Piaf.

Publisert: 21.apr.2013 12:56
Oppdatert: -

Hamar Sagbladfabrikk var lørdag kveld full av forventningsfulle mennesker, for dette var kvelden som skulle dedikeres til superstjernen Edith Piaf.

– Vi bestemte oss tidlig for at vi i år skulle markere at det er 50 år siden Edith Piaf gikk bort, sier dirigent i Hamar Musikkorps Trond Eklund Johansen. Da var vegen til telefonen kort, for Britt Synnøve Johansen er nemlig blant landets ypperste til å tolke Piaf.

Herlige historier

Det beviste hun til gagns under lørdagens konsert, og publikummerne var i ekstase under den over to timer lange konserten.

Ikke bare var hun flink til å synge som Piaf. Hun var også meget flink til å fortelle om Piaf. Mellom sangene fortalte nemlig hun sterke historier fra det turbulente livet til den franske sangerinnen, og på den måten klarte hun å male effektfulle bilder for publikummerne.

I tillegg hadde Britt Synnøve Johansen tatt med seg sin faste akkordionist Halvor Lillesund for å virkelig ta publikummerne med til romantiske Paris.

Må komme tilbake

Det fungerte naturlig nok veldig bra, og med et godt utvalg fra sanggalleriet til den lille damen med den store stemmen fikk publikummerne til syvende mer enn forventet.

Hamar Musikkorps låt eksemplarisk som vanlig, og dirigent Trond Eklund Johansen gjorde en god jobb med å holde samtlige musikere samlet.

Totalopplevelsen ble en herlig fransk underholdningspakke som kommer til å sitte igjen som et herlig konsertminne. Salen summet i begeistring etter konserten, og superlativene haglet fra det storfornøyde publikumet.

– Dette var utrolig bra. Nå håper jeg bare at Britt Synnøve Johansen kommer tilbake, for dette var en forestilling jeg unner hele byen, sier Chris Castberg entusiastisk.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke