20. aug
Foto/Copyright: Norsk Filmdistribusjon
 
Frekk og flott
«The Florida Project» tar for seg fattige familier i stadig endret livssituasjon. Her er stoppestedet et budsjettmotell i Florida.

Publisert: 08.feb.2018 08:16
Oppdatert: 08.feb.2018 09:38

På fredag har filmen «The Florida Project» premiere. Filmen har allerede gått sin seiersgang i USA, og nå står Norge for tur.

Vi møter besøkende på et budsjettmotell ved Disney World i Florida. Filmen skildrer sommerferien til seks år gamle Moonee og hennes mor som bor på motellet. Moonee og de andre barna på motellet nyter sommeren med rampestreker og is, uten noe tegn til kontroll fra foreldrene. De gjør det de kan for å skaffe penger nok til mat og neste husleie. Vold, løgn og prostitusjon blir brukt som verktøy for å overleve.

I en av hovedrollene spiller Willem Dafoe (blant annet kjent fra Spider man) rollen som bestyrer på motellet. Denne rollen har gitt ham både Oscar- og Golden globe-nominasjon.

Totalinntrykk

Bruk av musikk er så å si fraværende i filmen. Lyder fra telefon, tv og radio er det som går i bakgrunnen på noen scener. Mot slutten kommer et storslått orkesterstykke inn, noe som forsterker effekten enormt.

Uskyldigheten og kreativiteten til barna får spinne, og med svært dyktig skuespill blir resultatet utrolig bra.

terningkast: 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke