25. aug
SUKSESS: Frida Ånneviks nye album «Her bor» er svært godt mottatt. Lørdag er hun gjest i programmet «Lindmo» på NRK. Foto: Gitte Johannessen / NTB
 
Frida: – Veldig stas
Frida Ånneviks nye album «Her bor» mottas med applaus. – Helt vilt, egentlig litt galskap. Så få album som nå anmeldes, og så får jeg så mange ..., takker Frida.

Publisert: 17.nov.2016 17:19
Oppdatert: 17.nov.2016 17:29

Kommende lørdag er hun gjest i TV-showet «Lindmo», og Frida er invitert av Odd Norstoga til å være gjesteartist i årets julekonsert på NRK.

– Jeg fikk være «support» på Odd’s turne allerede i 2010/2011, han har virkelig vært et forbilde – og jeg elsker jo låtene hans, sier Frida.

Om anmeldelsene sier hun:

– Kritikerne har vært opptatt av dette er litt mer pop, de er opptatt av tekstene – og de berømmer bandet. Vi har fått gode tilbakemeldinger på det vi har prøvd på, og det er veldig stas.

Og:

– Flere har sett motsetningene i «Her bor». Alt vi har og det andre ikke har. Jeg ser jo ikke på meg selv som en politisk artist, men jeg skriver jo politisk, og ... Min strategi er mer å legge fram mitt og så får andre tolke.

Frida dirrer

Her noen klipp fra anmeldelser av «Her bor»:

DN: «Frida Ånnevik rapporterer fra virkeligheten, med poetisk vakker visepop. Neivel, så er hun ikke like frekk i kjeften som Kaja Gunnufsen. Ikke like direkte og åpen om sine personlige opplevelser, og ikke like naivt sjarmerende i stemmen. Men Frida Ånnevik dirrer like kraftig av følelser under overflaten på sitt nye album.»

Dagbladet: «Sprelsk album fra Frida Ånnevik. «Her bor» innfrir de store forventningene». Her er energien høy fra første tone. Ånneviks stemme, forførende og intim med sin blanding av det hviskende og det distinkte, svever fritt og løssluppent over arrangementer som bobler av instrumenterende detaljer.» Terningkast 5.

Visekunstner

Dagsavisen: «Hadde det ikke vært for at hun synger så fantastisk følsomt og kontrollert, og at musikken er så delikat variert og tilpasset egenarten i hver sang, kunne vi sagt at det er tekstene som er det beste på Frida Ånneviks nye album. Til sammen leder dette til konklusjonen at Frida Ånnevik har nådd et nytt nivå som artist og det man før kalte visekunstner.» Terningkast 5.

Anmeldelsene er registrert. Lørdag er det altså TV-besøk hos «Lindmo». Hva de skal snakke om, det har Frida fått stikkord om – men kan ikke røpe dette før sending. At hun skal opptre er uansett helt sikkert. Over jul er det ut på turne.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke