25. aug
FOTO: Anja Elmine Basma
 
Ånnevik får fylkeskommunens kulturpris for 2015
Den populære artisten fra Hamar er tildelt årets kulturpris.

Publisert: 14.okt.2015 13:18
Oppdatert: 14.okt.2015 13:22

Juryen begrunner tildelingen med at Frida Ånnevik har utviklet seg til å bli en av landets fremste tekstforfattere.

Her er et utdrag fra den offisielle begrunnelsen:

«Gjennom sitt arbeid som musiker, komponist og tekstforfatter har hun videreført den sterke tekst- og visetradisjonen vi har i Hedmark, samtidig som hun med sine nyskapende evner har bidratt til å gi visesjangeren nytt uttrykk.

Hennes tilknytning til Hedmark ses tydelig i tekstene som hun skriver og framfører på hedmarksdialekt.

Den tette tilknytningen til Hedmark viser hun også gjennom sine tolkninger av Alf Prøysen og Hans Børli.

Frida Ånneviks kunstneriske kvaliteter har ført til at hun flere ganger er nominert til Spellemannprisen, først i 2010 som beste nykommer og i kategorien beste viseplate. I 2013 vant hun Spellemannprisen i kategorien beste tekstforfatter med sitt andre album, «Ville ord». Dette albumet ble samme år også nominert til beste viseplate. I 2014 ble albumet «Skogens sang» nominert til Spellemannprisen i kategorien åpen klasse.

Hun har også mottatt Tekstforfatterfondets debutantpris Lyspunkt og Vidar Sandbecks kulturpris Regnbågåbrua. I 2014 ble hun tildelt Klassekampens kulturpris Neshornet.

Ånnevik fikk i 2015 Prøysenprisen for sitt arbeid med å videreføre arven etter Alf Prøysen, hvor det i begrunnelsen framheves at hun de seneste årene har stått fram som en av Norges aller beste og sterkeste stemmer.»

Juryen har bestått av fylkesordfører Dag Rønning (Sp), fylkesråd Lasse Juliussen (Ap), Margrethe Skjærbæk (Ap), Erik Ringnes (V) og Solveig Seem (H).

Prisen deles ut i forbindelse med Hedmark fylkestings julemiddag tirsdag 15. desember.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke