17. aug
personlig: Frida Ånneviks siste plate handler om identitet, og springer ut fra et ønske om å skape videre kjønnskategorier og større takhøyde i samfunnet for det som er annerledes.
 
Frida flyger videre
Frida Ånnevik drar inn gode anmeldelser på sitt siste album.

Publisert: 17.okt.2017 13:37
Oppdatert: 17.okt.2017 13:51

Med femmere på terningen bl.a i Dagsavisen og i VG, som skriver om 33-åringen fra Ridabu at; «Hun er i ferd med å ta steget over blant våre essensielle låtskrivere» og nikker til Alf Prøysen og Joni Mitchell, samt; «Frida Ånnevik har tydeligvis ingen planer om å gi ut et dårlig album», kan vel konklusjonen bli at Frida Ånnevik har klart å innfri, igjen.

HA trillet også en femmer på terningen. Les anmeldelsen vår her.

4. album

Den tredje plata er jo kjent for å være vanskelig, hvordan er den 4. plata?

– 3. og 4. plata ble jo spilt inn over samme periode med samme musikere og begge med meg og Kåre Vestrheim som produsenter, så jeg vil si ca. like vanskelige, sier Frida Ånnevik til HA.

Da de begynte å jobbe med materialet til «Flyge fra» skjønte Frida at de to «søsteralbumene» likevel ville bli forskjellige.

– Låtene trigga musikerne på en annen måte. Og tekstene er mer direkte, sier Ånnevik.

tettere på

Det var tittellåten som definerte plata. Her synger ikke bare Frida på dialekt, men er også tekstlig mer personlig enn hun har turt tidligere. Låten handler om hvordan man hemmeligholder ting som ikke burde holdes hemmelig, og om for smale kjønnskategorier. Linjer som «det du sjøl er kæinn du kan itte flyge fra» speiler hvordan Frida selv har forholdt seg til sin egen identitet, som skeiv.

«gutt»

I låten «Gutt» går artisten enda lenger, ved å beskrive hvordan det har føltes å bli tatt for å være gutt.

– Den låten satt veldig langt inne, sier Ånnevik, som så langt har vært forsiktig med å flagge sin egen legning, både i media, og i sangene sine.

Så hvorfor nå?

– Det er pga. det politiske klimaet, kommer det kontant.

– Det er mer akseptert å være skeiv, men samtidig vil visse politikere ta fra oss rettigheter, nazister marsjerer i gatene mot «homolobbyen» osv. I disse tider funker det ikke å være redd for hverandre, og det som er annerledes. Før har jeg lagt det på meg sjøl at jeg ikke «klarte» å være helt normal, og vendt den delen av meg innover. Men nå er det på tide å vende det utover, sier Ånnevik.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke