23. aug
Frida Ånnevik: Nominert til Spellemann i visekategorien.
 
Frida nominert
Frida Ånnevik er nominert til Spellemann-pris i viseklassa for albumet «Her bor».

Publisert: 05.jan.2017 13:26
Oppdatert: 05.jan.2017 15:16

Andre hedmarkinger som er nominert, er Signe Marie Rustad fra Elverum i countryklassa for albumet «Hearing Colours Seeing Noices». Eli Storbekken fra Tolga og Sigurd Hole fra Rendalen er nominert i klassa for folkemusikk med albumet «Fabel».

Hard konkurranse

Frida Ånnevik møter hard konkurranse i visesangklassa. De andre nominerte i klassa er:

* Hekla Stålstrenga for «Ventetid»

* Marte Wulff for «Marte Wulff»

* Moddi for «Ungsongs»

* Stein Torleif Bjella for «Ventetid»

Også Signe Marie Rustad møter tøffe konkurrenter i sin klasse med Claudia Scott, Darling West og Paal Flaata.

Flest nominasjoner

Mange artister har flere nominasjoner. Og flest har Karpe Diem; Rapduoen kan vinne både i kategorien urban, tekstforfatter, årets album og årets musikkvideo.

Fire artister har fire nominasjoner. Stein Torleif Bjella kan vinne for årets album, tekstforfatter og viser. Tre nominasjoner har også fjorårets nykommer-vinner Aurora Aksnes, Jenny Hval og hiphopperen Cezinando, som blant annet kommer til Hamar kulturhus på gratiskonsert om et par uker.

To nominasjoner har fjorårets Spellemann Kygo, Astrid Smeplass, Dagny, Highasakite og Matoma.

Veldig stas

– Første gang var det et sjokk å bli nominert, sier Frida Ånnevik.

– Siden har jeg til og med vunnet. Men jeg var like spent på nominasjonen denne gangen også, sier hun.

– For jeg synes jeg har laget en helhetlig plate og utviklet meg såpass mye siden sist, at det er veldig stas at noen har sett det.

– Og så er det så fint å bli plassert sammen med utrolig gode kolleger. Det er en stor kategori, med fem nominerte, og som sjangermessig strekker seg veldig vidt. Men noe felles har vi i den tekstbaserte musikken.      

De andre nominerte i visesangklassa er Hekla Stålstrenga for «Ventetid», Marte Wulff for «Marte Wulff», Moddi for «Unsongs» og Stein Torleif Bjella for «Ventetid».

bonus

– Det er nesten vanskelig å ta det inn. Men det er utrolig stas, sier Signe Marie Rustad, som er nominert i country-kategorien.

– Jeg hadde ikke egentlig trodd det skulle bety så mye for meg å bli nominert, men nå merker jeg at det gjør det, sier hun.

Hun konstaterer også at juryen har valgt å definere country ganske så bredt, for albumet hennes er ikke akkurat standard country. I klassa si møter hun Claudia Scott, Darling West og Paal Flaata.

– Jeg har tre favoritter til å vinne, og ingen av dem er meg. Men det er veldig hyggelig å være nominert, sier Signe Marie Rustad, som skal ha konsert i Elverum kulturhus to dager før Spellemann-utdelingen 28. januar.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke