21. aug
 
Frikar og Prøysen på teater
Hiphop møter lausdans når dansegruppa Frikar drar på turné med Teater Innlandet til høsten.

Publisert: 08.mai.2012 13:02
Oppdatert: -

Tirsdag presenterte teatersjef Janne Langaas høstens program for Teater Innlandet. Sentralt står co-produksjonen med Frikar, som også er den største co-produksjonen i teaterets historie. «Bivrfrost» heter forestillingen, som har urpremière i Hamar 25. oktober, og som deretter skal på turné i Hedmark og Oppland.
Teater Innlandet skal i høst også gjøre sin første Prøysen-forestilling. «Skaff meg en synder», med regi av Morten Joachim, er videreutviklet fra det som blir sommerens utendørsforestilling på Prøysenstua. Men Teater Innlandet vil omarbeide den til en forestilling som skal spilles på ca. 30 grendehus i Hedmark og Oppland. Urpremièren blir på Prøysens eget lokale Fremad 13. september.
Ellers på teaterprogrammet står «Blod, jern og olje, vol. 2» på Klevfos Industrimuseum, som er en videreføring av fjorårets suksessforestilling. Première er 8. august.
Teater Innlandet gjør også en oppsetting av Jacob Breda Bulls «Vesleblakken» i samarbeid med Teater Grimsborken i Oslo. Denne skal spilles for både små barn og for eldre på eldresentre. Premiere blir i Rendalen 9. november.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke