21. aug
Liker å overraske: Damene tar den helt ut, og rocker i veg. Så gæren går det an å være, også i Brumunddal.Alle foto: Paula Bjertnes
 
Frisert fulltreffer
Det gikk hett for seg da Friserte Fruer dro i gang premièren på sitt nye show «Hei hvor det går».

Publisert: 05.okt.2012 06:11
Oppdatert: -

Brumunddal
Det er ikke uten grunn at damene klarer å trekke fem fulle saler på rad. De er litt av et funn hver og en, og til sammen er de krutt. Det smalt i salen av lattersalver gjennom hele kvelden, og ikke uten grunn. Det var humor på topp, med et godt gjennomført show med alle detaljene på plass. Lys, kostymer, attributtene, plasseringen på scenen, alt var gjennomtenkt og funksjonelt.
Liv Unni Gandrudbakken og Liv Birkelid satt på første rad og var begeistret i pausen.
- De trekker oppmerksomheten helt fra starten, og spiller på så mye forskjellig, sier Gandrudbakken.
- Jeg er virkelig imponert over skuespillertalentene, tilføyer Birkelid.
- Å bruke lerretet i tillegg gir en god avveksling, mener begge.

på kornet

Showet er fullt av sketsjer tatt ut av det daglige. Møt din nabo i butikken, og få høre oppklaringen rundt alle misforståelse angående kunstverkene i Brumunddals rundkjøringer. Alt blir satt helt på spissen. Og damene tar den helt ut, selvfølgelig. Skal det være Brumunddal, så skal det være Brumunddal. Vekk med Moelv! Med den breieste dialekten de klarer, og de tar seg selv på kornet.

Løfter showet

Midt blant alt det sprelske er det plass for litt djupere innslag, noe som løftet showet betraktelig, selv om det så ut at publikum koste seg mest med humoren. Det vekslet mellom et fartsfylt show på scenen og film på lerretet. Alt fra korte sketsjer på matbutikken, til dagens kule ungdom og et grundig bekjentskap med fem helt ulike damer i barselgruppen.

Musikken

Torhild Kielland fikk heldigvis kranglet seg til en praktfull jazzlåt; «God bless the world». Det var særlig under denne låten at musikerne gjorde seg gjeldende, med en flott gitarsolo, og en ellers godt sammensveiset band.
Ragnhild Sveen Ellefsæters navn gikk rund i pausen, og hennes store talent går mye lengre enn å være den fødte humoristen som klarer timingen som ingen andre. Hennes solosang med egen tekst «Din egen sti» sa vel alt om damen.
Det ble umulig å finne fram til et høydepunkt, her er det noe for enhver smak. De som har billett kan bare glede seg til denne fulltreffer av en helaften.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke