24. aug
 
Friserte Fruer i fyr og flamme
«Avkledd». Strippet for filtre, sperrer og selvhøytidelighet er Friserte Fruer tilbake med nok en suksessforestilling.

Publisert: 29.sep.2016 00:31
Oppdatert: 29.sep.2016 11:54

Brumunddals fem favorittdamer byr nemlig så til de grader på seg selv, og sånn sett kunne nok ikke forestillingens tittel, «Avkledd», passet bedre.

Populære fruer

I år er det ti år siden Friserte Fruer satt opp sin første forestilling i Prøysenhuset, og annethvert år har de kommet tilbake med nye forestillinger; den ene drøyere enn den andre. I takt med satsingen har interessen bare økt, og i dag snakker vi om fem meget populære fruer. HA kunne tidligere i uken melde at de allerede før onsdagens premiere hadde slått sin tidligere publikumsrekord, og med over 3.250 solgte billetter fordelt på ti forestillinger er årets oppsetning allerede en stor publikumssuksess. 

Med så stor interesse gjelder det å følge opp på scenen, og under onsdagens premiere i Teatersalen fikk publikum nok en bekreftelse på hvorfor denne gjengen er så utrolig populære. 

Fargerikt jubileumshow

Showet er sterkt preget av rosa lamper og glitter, men fruene tar i bruk hele palletten i løpet av spilletiden på drøyt 120 minutter. På den musikalske siden serverer de alt fra pop-musikk til gamle rockeslagere, og publikum fikk høre musikk fra artister som Adele, Kaizers Orchestra, Muse, AC/DC og Gabrielle. Alle fem framstår som trygge vokalister, og det dyktige husbandet legger flott til rette for at de virkelig kan utfolde seg på scenen. Det er allikevel under sketsjene de friserte fruene er på sitt aller beste, og her var høydepunktene mange. De besitter evnen til å ta folk og følelser på kornet, og det er ingen som kjenner brumunddøler bedre enn byens Friserte Fruer. Vitsene balanserer elegant på kanten mellom grovt og hysterisk, og damene stilte som vanlig med et fargerikt og omfattende galleri av ulike karakterer. Publikum møtte gamle, velkjente typer fra tidligere forestillinger, men de ble også introdusert for et par nye originaler. Latteren sto i taket gjennom stort sett hele kvelden, og alt ligger til rette for at både flyten og vitsene sitter enda bedre i løpet av de kommende forestillingene.

Med rockemusikk og pyroteknikk satte fruene punktum med et glohett avslutningsnummer som det virkelig luktet svidd av.

 
Fakta

Navn på forestilling: Avkledd.

Regi: Tore Svensrud. 

Sted: Teatersalen, Brumunddal.

Med: Tove Merethe Mangset, Gerd Elin Borgen, Torhild Kielland, Ragnhild Ellefsæter og Grethe Rustad Aarskog.

Band: Ronny Ødegaard, Vidar Tyriberget, Per Tormod Strand, Geir Holten og Maren Aarskog.

Lys: Adrian Sveløkken Ødegård.

Lyd: John Marius Fløtre.

Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke