22. aug
Fra Premieren: Bilde er fra premièren den 26. september. F.v.: Tove Merethe Mangset, Ragnhild Ellefsæter, Grethe Rustad Aarskog, Gerd Elin Borgen og Torhild Kielland.FOTO: JO KJETIL HEGGELUND
 
Friserte Fruer solgte 4.500 billetter i Dala
De friserte fruene har herjet tre uker i Teatersalen, med publikumsrekord. Nå er det over for i år, men laget er fornøyd med latterbrølene som var.

Publisert: 15.okt.2018 21:42
Oppdatert: 15.okt.2018 21:42

«Nå smeller det» med Friserte Fruer har gått for full fart i Teatersalen, Brumunddal siden onsdag den 26. september. Lørdag den 13. oktober var det slutt på moroa for i år.

Det er vemodig, synes Torhild Kielland fra Friserte Fruer.

Fantastiske tre uker

– Det har vært helt fantastisk å ha fjorten nærmest fulle hus i Teatersalen, så da er det klart at det er litt vemodig når det tar slutt, sier Kielland.

– Det har vært god stemning, og mye god tilbakemelding – kjempegøy, fortsetter Kielland.

– Hva har vært morsomst?

– Latterbrølene er fantastiske å oppleve. Sketsjene er jo noe vi har jobba med og hatt det moro med, så det er gøy at det slår an ellers også, sier hun.

– Vi er glade for at folk er blide, og at vi føler at vi bidrar med noe positivt i lokalsamfunnet.

Positivt i lokalsamfunnet

– I forhold til næringsvirksomhet har utestedene i Brumunddal hatt enda mer besøk. Friserte fruer-showet har skapt liv og røre i Brumunddal by, sier fruenes formelle leder, Gerd Elin Borgen.

– Tror du en god latter forlenger livet?

– Det er jo helsebringende å ha noen timer med glede og lite bekymring, det er forska på at det gjør positive ting med en, så en god latter forlenger nok livet, ja, sier Gerd Elin Borgen.

Det forventes at levealderen i Brumunddal blir kjempehøy, nå som de friserte fruene har showa tre uker i byen.

Billettsalg

Jan Terje Molstad var produsent for de friserte fruene, og han kan si noe om billettsalget under «Nå smeller det». Vi har solgt 4.500 billetter, og kunne vel solgt noen flere totalt sett. Salen var full, selv om det var en ledig billett, her og en ledig billett der, sier Molstad.

Sist show, i 2016, hadde vi 10 forestillinger. Nå har vi sprengt billettsalg-rekorden, forteller produsenten.

Og med 4.500 publikummere i Teatersalen, har de friserte fruene hatt besøk tilsvarende nesten halve Brumunddals befolkning.

regijobb og Avslutning

Lars Erik Holter har hatt regijobben under «Nå smeller det». Han er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo, er tilknyttet Det Norske Teatret og Den Nationale Scene – og er dermed de friserte fruenes profesjonelle gullkalv. Lars Erik Holter forteller at han kom til dekket bord, og at det ble mer en «skuespiller-coaching-jobb», enn en regijobb.

– Det har vært aldeles storartet å jobbe med de fem fruene og folka de har samlet rundt seg. Dette greier de å gjøre på fritida si, det er imponerende, sier Holter.

– Jeg var der på siste forestilling lørdag. Det var en fest med latterbrøl på latterbrøl!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke