23. aug
Stilett: Det gikk riktig hett for seg da sykehuset skulle plasseres, for skulle det bli nord eller sør på Krykkjlandet? Damene i Stillett presenterer utfordringer i verdens rikeste land.
 
Friskt og skarpt
En god latter forlenger livet, og takket være Stilett, med to utsolgte forestillinger, fikk heldige hamarsinger noen år ekstra.

Publisert: 23.mar.2013 07:56
Oppdatert: -

Showet starter med en helt vanlig mor, som blir til en hypokonder gjennom natten, og som er den røde tråden. Manusforfatter Hanne T. Asheim har snekret sammen en helkveld med musikalsk satire som setter Helse-Norge på spissen. Fullstendig. Asheim er ikke uten grunn en kritikerrost tekstforfatter og komponist. Det er vittig, poengtert og skarpt, og musikalsk sett er det et kunststykke uten like.

Fantastiske sangere

De sju damene hadde blitt til seks, siden Stilett ironisk nok var rammet av sykdom, og Marte Stolp ikke var med i går kveld. Slik som kutt i helsesektoren ikke skal gå ut over pasientene, som forresten var et treffende innslag, så gikk heller ikke sykdommen utover publikumet. For selv om damene synger flerstemt, forløp showet uten problemer med én aktør mindre.
De fleste av dem er utdannete musikere, og det merkes. Å kunne synge sammen en hel kveld, med tydelig tekstuttale, og samtidig sprette rundt på scenen, med kostymeskifte, er ikke en selvfølge. Men de klarer det utmerket, og ikke et øyeblikk mister de kontrollen. De synger noen ganger som rene operastjerner, og leverer hele vegen. Latterfaktoren er høy, og publikum koser livet av seg. Det er proft og samtidig ledig, noe som er en perfekt kombinasjon.

Hamarjentene

Sykt Frisk gikk for 12 utsolgte saler i Oslo, og de hadde sikkert kunne fylle noen flere forestillinger enn de to planlagte. Takket være de to hamarjentene Johanne K. Hagen og Liv Anne Hagen fikk flere i Hamar anledning til å se flott kabaret. For denne forestillingen var verdt å få med seg. Bortsett fra det mer alvorlige innslaget «Henriettes Livsgleder», om en kreftsyk blogger som støtter asylbarna, var det skråblikk hele vegen.
«Gi kroppen det den vil ha» var et musikalsk genistrek. Hver av damen kom med sin oppskrift for god helse, fra rawfood til lavkarbo, med egne musikalske linjer. Genialiteten kom fram da alle la sine ønsker sammen, og stemte inn i et seksstemt gledessang. Politikeren med tomme fyllord, sykehusklovnene på leting etter barneavdelingen, kommunestrid på Krykkjlandet, småbarnsmoren som blogger og får svar, her var det noe enhver kunne kjenne seg igjen.
Det hele ble mesterlig utført og kyndig akkompagnert av pianisten Thomas Knudsen.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke