26. aug
FOTO: Apocalypso Pictures
 
Fryd for øyet, sukk i hjertet
Nydelig kunstnerisk og original film med etterkrigstid, musikk og uslokkelig, ofte ulykkelig, kjærlighet.

Publisert: 24.okt.2018 22:01
Oppdatert: 24.okt.2018 22:16

Polske «Cold War» er en ny, kunstnerisk kjærlighetsfilm i herlig sort-hvit drakt. En fryd for øyet, med sukk i hjertet.

Etter et herlig anslag du sent vil glemme, møter man en gjeng som drar rundt i Polen, tidlig etterkrigstid i 1949, og tar båndopptak av forskjellig folkemusikk. De setter sammen en folkemusikkgruppe av ungdom, som skal synge og danse tradisjonsrik folklore – men politikken tar snart et ståltak om kulturen for å bruke den som propaganda, og den geniale prosjektlederen Wiktor, rømmer til Vesten for å ha frihet i kunsten.

Men hans unge elev, som sier hun vil elske han til hun dør, og som han sier han ikke kan leve uten, hun blir igjen i Øst-Europa.

Det elskende paret gir ikke opp hverandre, da de er gale etter hverandres kjærlighet. Zula, som den unge frøkenen heter, kommer etter og møter Wiktor i Paris, hvor han tjener til livets opphold som jazzmusiker på kule klubber.

Men det er ikke like lett for de to å holde sammen alltid, da de er ganske forskjellige personer, besatt av hverandres kjærlighet.

«Cold War» er teknisk sett ekstremt spennende, et mesterverk av en svart-hvitt film, med de nydeligste bilder, god musikk og en hensynsløs og dramatisk kjærlighetshistorie, som aldri blir klisjé eller klissete.

Terningkast: 6

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke