24. aug
 
Frykter dårlig is
17. februar gjennomføres «Vinternatt på Mjøsisen» i Moelv som planlagt. Det blir bare ikke på mjøsisen. Arrangørene frykter at isen ikke holder.

Publisert: 04.feb.2012 09:24
Oppdatert: -

Kultursjef i Ringsaker, Atle Berteig, og rådmann Jørn Strand lover en magisk «Vinternatt på Mjøsisen» i år også.
Men vinteren har vært mild og isen la seg sent. Derfor frykter arrangørene at isen ikke vil bli trygg nok til å avvikle arrangementet på isen.
80 cm tykk
- Isen er trygg nok for skøyteløpere, men for å rigge til scene må vi ha lastebiler ut på isen. De kan fort veie 25 tonn og ha ti tonns akseltrykk. For å tåle en slik belastning må isen være minst 80 cm tykk, forklarer Berteig.
Derfor flyttes arrangementet til trygg grunn på Mo gård. Berteig forsikrer at de skal greie å skape magisk stemning der også. Mjøsisen vil imidlertid bli vurdert helt fram til fredag.
Lokale artister
Opplegget blir omtrent som i fjor, en helaften med utendørs konsert, konsert inne i teltet og bespisning. Søskentrioen Narum fra Toten åpner konsertkvelden med konsert fra utescenen på Mo gård, med fullt trøkk og spennende lyssetting. Utover kvelden og natta blir det intimkonserter i teltet, der du får høre Guren Hagen, Frida Ånnevik og Knut Anders Sørum hver for seg. 1.000 mennesker var med på arrangementet i fjor, halvparten valgte full pakke, med både mat og konsert.
- Vi har kapasitet til 700 spisegjester, men har plass til nesten ubegrenset antall til konserten, sier Berteig.
Frittstående arrangement
Forrige gang var «Vinternatt på Mjøsisen» Ringsaker kommunes bidrag til Norwegian Skating Festival, og kommunen hadde også fått med seg Hamar og Lillehammer. Denne gangen er det et frittstående arrangement, uavhengig av festivalen. De har heller ikke bedt de andre mjøsbyene om å bli med.
- Det var så vellykket å ha noe slikt i Moelv, så dette vil vi fortsette med. Så håper vi at de andre mjøsbyene vil skape sine egne arrangement.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke