23. aug
KOLLIDERER: Hamar Music Festival og Kirsten Flagstadfestivalen. Dette bildet viser Kristopher Schaus band Mongo Ninja under årets HMF.
 
Frykter festivalkræsj
Hamar Music Festival og Kirsten Flagstadfestivalen er på kollisjonskurs. - Umusikalsk, mener Bjørn Simensen, kunstnerisk leder for Kirsten Flagstadfestivalen.

Publisert: 03.jul.2012 07:47
Oppdatert: -

I går ble det kjent at Hamar Music Festival bytter festivaldatoer fra siste helga i juni, til den tredje helga.

Stiftelsen Musikkens Venner, som har arrangert Kirsten Flagstad-festivalen tredje helga i juni siden 2006, fortviler.

- Jeg synes at man burde forsøke å unngå kollisjoner i det hele tatt, og unngå å skape vanskeligheter for hverandre. Det var jo betenkeligheter da så mange festivaler ble lagt til juni. Det forutsetter fleksibilitet fra alle kanter, sier Nils Christian Nilsen, styreleder i Musikkens Venner.

Kræsjer om to år
I år var det fem helger innenfor juni måned, likeledes i 2013 og 2014. Men fra 2015 er syklusen tilbake på fire. Og det er da det ligger an til festivalkollisjon.

- Har dere vurdert et eventuelt samarbeid med HMF?
- Ikke utenom det samarbeidet som finner sted under JuniHamar-paraplyen. Beste formen for samarbeid er at man jenker seg etter hverandre og samarbeider.

- Er ikke Hamar stort nok for to festivaler samtidig?
- Det er vanskelig å si. Jeg synes i hvert fall at det er en veldig stor sjanse å ta å legge opp til det. Det blir for enkelt å si at vi har hver vår publikumsgruppe. Sånn som Flagstadfestivalen utvikler seg, med suksesskonserter på Gregers, er det ikke lenger vanntette skott mellom publikumsskutene.

Bjørn Simensen, kunstnerisk leder av Kirsten Flagstadfestivalen, liker ikke nyheten om HMFs datosjonglering.

- Dette er noe som har vært koordinert gjennom JuniHamar, og der har Flagstadfestivalen sin avklarte plass i flere år. Den vil vi gjerne beholde. Før de (Hamar Music Festival. journ.anm.) foretar en selvtekt, må de diskutere det i forhold til andre arrangører i juni, sier Simensen, og appellere til JuniHamar om å ta saken opp og få det avklart.

- JuniHamar har også en kommunal funksjon, så her må kommunen ha en hånd på rattet. For er det noe vi i musikklivet bør kunne, så er det å samarbeide. Å ta seg til rette er umusikalsk.

Ønsker ikke samarbeid
Thor Birkeland Hansen, presseansvarlig i Hamar Music Festival, stiller seg uforstående til kritikken.

- I fjor hadde vi St. Hans-helga, og det er det vi går tilbake til neste år også. Vi vet ikke hva de ønsker; at vi ikke skal ha noen festival eller flytte den lengst mulig vekk. Jeg vet ikke hva som agendaen deres er. Det er veldig dumt at de tar dette gjennom media, og ikke snakker med oss direkte, sier Birkeland Hansen.

Han er også skeptisk til et eventuell samarbeid mellom musikkfestivalene.

- De kan jo ikke være samtidig. Da må vi tilpasse oss. Vi kan ikke ha Flagstadfestivalen og Hamar Music Festival samme helg. Det skjønner vi også. Da må vi i tilfelle flytte oss om to år igjen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke