25. aug
- Urealistisk: Linda Bakke har liten tro på det svenske elgprosjektet «Stoorn», som etter planen skal 45 meter høy. Foto: www.stoorn.se
 
Frykter ikke gigaelg
I 2015 har kunstner Linda Bakke ferdigstilt verdens største elg. Hun bekymrer seg svært lite om at noen svensker planlegger å knuse rekorden med en fire ganger større skulptur.

Publisert: 09.jan.2013 20:05
Oppdatert: -

Stor-Elgen, som kunstner og initiativtaker Linda Bakke har døpt skulpturen, kommer til å plasseres på en rasteplass ved Bjøråa i Stor-Elvdal kommune. Elgen skal bli 10 meter høy og 12 meter bred, og kommer til å koste cirka to millioner kroner.

Canadisk rekordholder

Mac The Moose, som står plassert i kanadiske provinsen Saskatchewan, har holdt rekorden for verdens høyeste elg i 29 år. Betongdyret måler 9,8 meter fra klovene og opp til hornene, og veier hele ni tonn. Den kommende Stor-Elgen til Linda Bakke blir 30 centimeter høyere, og dermed nye rekordholder.

Frykter ikke svenskene

Det er allikevel ikke sikkert at Bakkes kunstprosjekt får beholde tittelen lenge. I Sverige fikk Thorbjørn Holmlund klarsignal i 2008 til å bygge en 45 meter høy og 47 meter lang gigaelg i Arvidsjaur i Nord-Sverige. Sammenlignet med Stoorn, som den svenske elgen er døpt. blir Linda Bakkes elg bare en liten årskalv. Men Bakke har særdeles liten tro på söta brors prosjekt.
- Den kommer det ikke til å bli noe av. Den er helt enorm. De må samle inn 80 millioner tror jeg. Det skal noe til. Og så skal den jo driftes. Det er planlagt heis opp og flere konferanserom. Ja, det er ganske urealistisk, ler Linda.
- Det blir selvsagt spennende å se, men jeg tror nok jeg kommer til å beholde verdensrekorden en stund til.

Ingen Guinnessrekord

Selv om Stor-Elgen ligger an til å bli verdens største elgskulptur, kvalifiseres den ikke automatisk til en plassering i den anerkjente rekordholderboken Guiness World Records, opplyser Anne-Lise Rouse, presseansvarlig i Guinness World Records.
- Vi fører ikke individuelle dyreskuplturrekorder. Hvorvidt hun får en plassering kommer også an på hvilket materiale hun velger å bygge elgen i. Vi oppfordrer henne til å søke, sier Rouse til Hamar Arbeiderblad.
Verdens største skulptur er i dag «B for the Bang» med sine 55 meter. Den er designet av Thomas Heatherwick og står plassert ved Manchester Stadion utenfor Manchester i England.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke