17. aug
 
Full fart med Kattarussen
Flykt­ning­kri­se, so­si­a­le me­di­er og ren­holds­per­so­nell: Kattarussen spar­ket til alle kan­ter un­der re­vy­en «Keeping up with Kat­ta».

Publisert: 17.mar.2016 22:31
Oppdatert: 18.mar.2016 05:43

In­tri­ger, rus­se­tid og pen­ge­jag – det er mye rart som skjer på en vi­de­re­gå­en­de sko­le. Det­te var ut­gangs­punk­tet da årets rus­se­kull ved Ha­mar Ka­te­dral­sko­le pro­du­ser­te sin rus­se­re­vy, og torsdag kveld ble pub­li­kum in­vi­tert til å oppleve en (kan­skje ikke) helt van­lig dag på sko­len.

Høyt en­ga­sje­ment

Det er in­gen sterk tra­di­sjon for rus­se­re­vy­er på Hedmarken, men Kattarussen er blant dem som har for­søkt seg de sis­te åre­ne. Det er mye jobb som skal til for å få det i havn, skal vi tro årets kull:

– Det har vært noen in­ten­se uker. Alt ar­bei­det har blitt gjort på fri­ti­da og jeg er vel­dig for­nøyd med at vi har klart å gjen­nom­fø­re, til tross for lite tid, for­tel­ler re­vy­sjef Ma­ria Isa­bel Ab­ran­te. 

    Re­vy­en har vært åpen for all rus­sen på Kat­ta, og alle ak­tø­re­ne har kun­net bi­dra så mye de vil un­der­vegs. Man­ge ti­talls del­ta­ke­re vit­ner om stor in­ter­es­se, me­ner Ab­ran­te:

– Det har vært et van­vit­tig en­ga­sje­ment.

Spar­ket til alle kan­ter

Et­ter tret­ten år på sko­le­ben­ken er av­gangs­ele­ve­ne kla­re til å sparke fra seg. Og her spar­kes det til alle kan­ter: Fra sure læ­re­re til sles­ke ung­doms­po­li­ti­ke­re og be­kym­re­de for­eld­re. Ikke minst iro­ni­se­res det mye over rus­se­ti­da i seg selv, og for­be­re­del­se­ne man­ge av­gangs­ele­ver gjør hvert år.

Fore­stil­lin­ga ble for al­vor spar­ket i gang med en rap om hver­dags­li­vet på sko­len, før ren­holds­per­so­nell tok til å danse rundt på sce­ne­gul­vet med mop­per og vas­ke­klu­ter. Der­et­ter fikk til­sku­er­ne opp­le­ve et lite stikk til so­si­a­le me­di­er, med sang­du­ett fra Kris­ti­an Drag­sten og Anita Kristiansen – til stor gle­de for et lat­ter­mildt pub­li­kum.

Rus­sen fant også plass til å vitse om dags­ak­tu­el­le tema: I en krea­tiv sketsj sam­men­lig­net de flykt­ning­kri­sa med de øko­no­mis­ke for­skjel­le­ne rus­sen imel­lom. Her be­stem­te Do­nald Trump og Syl­vi List­haug hvem som fikk være med på fes­ten, mens Gro Har­lem Brundtlands si­tat «Det er ty­pisk norsk å være god» ble spilt av i bak­grun­nen.

Et­ter en drøyt 40 mi­nut­ter lang fore­stil­ling, kom alle del­ta­ker­ne på sce­nen – takket for seg med ener­gisk sang og dans.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke