17. aug
Høyt engasjement: Alle deltakerne jubler etter endt lokalmønstring i Løten.
 
Full fart på Tingberg
UKMs lo­kal­mønst­ring i Lø­ten bød på en­ga­sje­ment og for­mid­lings­gle­de fra start til slutt.

Publisert: 29.jan.2016 22:30
Oppdatert: 31.jan.2016 23:11

Det var stor bredde i kulturuttrykkene da de 49 deltakerne til Ungdommens Kulturmønstring inntok scenen på Tingberg. Allerede under åpningsnummeret «Happy» var det klart at det ville bli en kveld full ungdommelig kreativitet og scenesjarm.

Etter en energisk åpning med både sang, dans og band gikk stafettpinnen videre til In­ge­borg Ho­len, som man­te fram sol­fyl­te stem­nin­ger med Øi­stein Sommerfeldts fløy­te­styk­ke «Lys vår­mor­gen».

UKM er rik­tig­nok ikke bare mu­sikk, for lo­kal­mønst­rin­ga kan også by på en helt egen kunst­ut­stil­ling. I til­legg til vis­ning av bil­de­ne på stor­skjerm fikk pub­li­kum også opp­le­ve en hu­mør­fylt trom­bo­ne­du­ett med regi - samt poplåta «Say something».

Det mangfoldige kul­tur­ut­tryk­ketviste seg også da Ca­ta­ri­na Johansen ent­ret sce­nen for å lese opp egne dikt. «Lo­ne­ly star» og «Stjer­ner og tå­rer» var mo­di­ge, fø­lel­ses­lad­de dikt om en­som­het, som gikk rett i hjer­tet hos pub­li­kum. Til slutt økte Nordbygdarevyens ung­doms­tea­ter pul­sen un­der av­slut­nings­num­me­ret «Shakin’ at the high school».

Vik­tig sce­ne­til­bud

- Det er ikke så vel­dig man­ge ste­der man kan gå på sce­nen, men UKM gir ung­dom en mu­lig­het. Dess­uten er det godt mil­jø her, for­tel­ler Kris­tine Fin­vik, som spil­te key­board un­der åp­nings­num­me­ret. Dette var hennes første gang på  kulturmønstringa, og la ikke skjul på at hun gjer­ne del­tar igjen.

Også Ju­lie Andersen Bakken - som var med på å sty­re ly­set un­der sho­wet - var klar på at UKM er et viktig ungdomstilbud:

- Det er en fin mu­lig­het til at ung­dom kan prø­ve seg fram  og hjel­pe til på og bak sce­nen, fortalte hun.

Mer mangfold?

Blant pub­li­kum var Ka­ro­li­ne Amb, som er pro­du­sent for fyl­kes­mønst­rin­ga. Hun gle­det seg over mang­fol­det i pro­gram­met:

- Det er moro å se en fløy­te­so­list stå helt ale­ne på sce­nen for­an et så takk­nem­lig pub­li­kum. Jeg trur ar­ran­ge­men­tet er i ferd med å breie seg ut, sa hun.

De al­ler hel­dig­ste del­ta­ker­ne  kom­mer vi­de­re og får møte an­dre kulturinterresserte ung­dommer på fyl­kes­mønst­rin­ga, som ar­ran­ge­res i  Nord-Odal til i april.

 
Fakta

UKM (Ungdommens Kulturmønstring) er et kulturtilbud til ungdom mellom 13 og 20 år. 

Deltakerne kan bidra med alle slags kulturelle aktiviteter, fra musikk og teater til visuell kunst.

Har blitt organisert hvert år siden 1987

Arrangementet er ikke en konkurranse, men deltakere kan plukkes ut til å delta på egne mønstringer på regionalt og nasjonalt nivå.

Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke