18. aug
 
Full fest i mjøskanten
Forsinkelser la ingen demper på stemninga under Årets Musikkdag på Tjuvholmen.

Publisert: 25.jul.2016 06:10
Oppdatert: 25.jul.2016 06:24

– Er dere klare for gitarbonanza? spør Nickels & Dimes-vokalist Steffen Nicolaisen mens han inviterer bluesgitarvirtuosene Erik Harstad og Amund Maarud opp på scenen.

Asfalten dirrer, sola går ned over Nes og fire gitarer og to trommer ljomer utover Mjøsa.

Årets musikkdag på Tjuvholmen ble lørdag arrangert for tredje gang. Arrangørene kan fortelle at rundt 2.000 løste billett for å oppleve navn som Hanne Boel, Erik Harstad og Hellbillies.

få publikummere ved start

Det var noe glissent da endagsfestivalen starta og Spinnvill entra scenen. Sjøl om tilhørerne var noe tilbakelent i begynnelsen, var det tydelig at festen var i gang før Lillebror med Mats Halvorsen i spissen tok over stafettpinnen.

Folk begynte for alvor å strømme ned til mjøskanten da Gjøvik-bandet Nickles & Dimes tok over. Med presist samspill og høy tilstedeværelse økte de engasjementet blant publikum – ikke minst da Lars Christian Narum hoppa oppå orglet mens han spilte solo. Mest jubel fikk nok gitaristene Maarud og Harstad med sine gitarsoloer.

Forsinka Hellbillies

Men – det ble jazzrockbandet Lava som skulle sette festivalfeberen i gang for alvor. Folk trakk inn mot scenen mens bandet anla en lang basstone og satte i gang med et rytmisk samspill som smittet over på tilhørerne. Etter en stund ble Lava supplert med den danske souldronninga Hanne Boel. Med sin mangefasetterte vokal ga hun blant annet den afrikanskinspirerte The Loverboys med en liten dramatisk nerve og energisk framførelse. Boel forlot imidlertid scenen etter noen låter.

Festivaler har ofte forsinkelser, og her var det intet unntak: Da Hellbillies kom på scenen som siste band, var klokka halv ett og konserten førti minutter etter planen. Det la imidlertid liten demper på stemninga, og musikerne mottok jubelrop da de satte i gang og rocket inn i sommernatta.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke