19. aug
Hekla Stålstrenga: Klare for Kønnband.
 
Full fyr med Hekla Stålstrenga
Folkrockgruppa Hekla Stålstrenga er klare for høstens Kønnbandfestival.

Publisert: 31.mai.2019 12:32
Oppdatert: 31.mai.2019 12:36

Hekla stålstrenger har et enormt musikalsk overskudd og formidler friske, triste, morsomme og rørende låter. Spennet i låtmaterialet er på mange måter som livet selv, spennet mellom stor glede og dypeste alvor, sier kultursjef Solbjørg Tveiten.

Folkrockgruppa Hekla Stålstrenger beveger seg mellom flere musikalske sjangre, men spiller først og fremst akustisk og energisk populærmusikk inspirert av den nordnorske tradisjonsmusikken. Bandet ble etablert i 2005 som en duo med felespiller Ragnhild Furebotten og gitarist Tore Bruvoll.

– Det har vært spennende å følge bandets musikalske reise fra at Ragnhild og Tore startet som duo til det bandet er i dag. Jeg hadde gleden av å studere sammen med begge to og allerede da så vi konturene av to kommende nasjonale artister, skriver Tveiten i en pressemelding.

Ved siden av Bruvoll og Furebotten består Hekla Stålstrenga i dag av Trond-Viggo Solås (Brønnøysund) på kontrabass, Ole-Jakob Larsen (Tromsø) på trommer og Anne Nymo Trulsen (Målselv) som vokalist. De komponerer gjerne egen musikk til nordnorske tekster, men i tillegg har gruppa hatt et langvarig samarbeid med visesanger og komponist Ola Bremnes og dikteren Helge Stangnes.

Årets Kønnband-festival arrangeres 17.–19. oktober, og vil i år strekke seg fra torsdag til lørdag.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke