24. aug
 
64 deltok da ung kultur møttes i Stange
Stange-ungdommene leverte en variert og energisk forestilling under Ung Kultur Møtes (UKM) i Ottestad Ungdomshus.

Publisert: 12.mar.2017 17:27
Oppdatert: 12.mar.2017 17:35

– Det var en veldig morsom følelse, sier Kajsa Sållman (13) etter å ha debutert som UKM-deltaker. Den unge artisten var på scenen både som korsanger i det nyetablerte koret Popkorn og som fiolinsolist under lørdagens mønstring. Sållman forteller at kvelden var preget av både glede og nerver.

– Jeg må si at det også var litt spennende og skummelt, og jeg var lenge i tvil om at jeg i det hele tatt kom til å framføre. Det gikk heldigvis ganske bra, men det er veldig mange flinke med her, sier hun. Hedda Woxvold (13) framførte sangen «Moonlight» under mønstringen i Stange. Også hun innrømmer at hun slet med nervene undervegs,

– Det er veldig mange flinke folk her, og alle vil være med videre, sier hun. Woxvold forteller at lørdagens UKM var hennes første som deltaker.

Variert forestilling

64 ungdommer tok del i lørdagens mønstring i Stange Ungdomshus, og deltakerne leverte stor variasjon innen kunst, sang, dans og musikk.

Trommeslager Antonio-Corrado Koslowski (11) og gitarist Carlo-Ottorino Koslowski (14) var blant ungdommene som virkelig lagde liv i konsertsalen. Med en medley bestående av låter av Ramstein, Annihilator og Volbeat gjorde metal-brødrene sitt for å lage stemning blant de frammøtte. Brødrene Koslowski, som begge debuterte i UKM-sammenheng, forteller at de storkoste seg på scenen.

– Det var veldig gøy. Det var veldig kult å se at publikum lot seg rive litt med. Jeg var veldig redd for at de bare skulle sitte stille, sier storebror Carlo-Ottorino, som får støtte av lillebroren sin.

– Jeg var veldig nervøs, men det gikk mye bedre da jeg satt meg ned for å spille, sier Antonio-Corrado. De unge musikerne forteller at de akkurat har begynt å spille metal.

– Det er bare ett år siden vi begynte å spille på instrumentene våre, og vi har kun spilt sammen i noen få måneder. I kveld var vi på scenen for første gang, sier Carlo-Ottorino.

Til fylkesmønstringen

Følgende deltakere gikk videre til fylkesmønstringen i Kongsvinger: Simen Østberg med det egenkomponerte stykket «Frihet», Adsecula med «Final Mercenary», Ailisha Kaiya Olsen med den egenskrevne sangen «Long Road» og gypsy-punk-bandet Full Pupp med sangen «Start Wearing Purple». Martin Broen Åsen, Mina Kristiansen, Vega Kristine Langseth og Linn Slaatsveen gikk videre for sine bidrag til kunstutstillingen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke