20. aug
VIND I HÅRET: Til og med vindmaskiner var på plass . «Fångad av en storvind», med Carola (Hannah Sundquist) og dansere fra Ps: Dance.Alle Foto: Paula Bjertnes
 
Full klaff for MGP
Med glans, glitter og masse modulasjoner underholdt Stange vgs. musikklinje en fullsatt Flagstadsal fredag kveld.

Publisert: 28.apr.2017 22:41
Oppdatert: 28.apr.2017 22:53

Skal man gjøre et Eurovision show, så skal man gjøre det ordentlig. Det hadde musikkelevene på Stange skjønt! De leverte en helaften med stor underholdningsfaktor, og hvor det aller meste var på plass. Hard jobbing ga virkelig full uttelling for elevene.

mange ressurser

Kjenningsmelodien «Te Deum» åpnet selvsagt showet, før et utdrag fra vel 50 år med Eurovision ble framført. Det var en god balanse mellom de rolige innslag og de med høy showfaktor. Det hele ble fulgt av en spenstig lyssetting.

Det er tydeligvis mange ressurser på musikklinjen, og de vet å utnytte disse. Solistene passet virkelig i sine roller, og vokalgruppene ble godt utnyttet til de innslagene som kledde kor, slik som «Save your kisses for me». Likeså fikk mange briljere på sine instrumenter.

Høyt nivå

Musikalsk sett var nivået ganske høyt. Musikerne kunne stoffet sitt, både HEBU og musikklinjeelevene. Med så mange musikere ble lydbildet både fyldig og riktig.

De la en god basis for de vokale prestasjonene. Her gikk det meste veldig bra, og noen imponerte virkelig med sitt volum (Hanne Lone Høyby som Conchita, uten skjegg dog), sin innlevelse (Lark Erik G. Fjeldseth som Johnny Logan) og sin råskap (Henrik Langgård i Lordi). Scenebruken var jevnt over bra, og selv om ikke alle beveget seg like mye, var de likevel med og strålte gjennom øynene.

Noen musikalske utfordringer var nok i det vanskeligste laget, slik at de ikke ble så energiske som originalversjonen.

Gode detaljer

Showet var godt gjennomtenkt. Tre forskjellige band, blåserrekke og andre musikere, samarbeid med HEBU, diverse sangensembler og solister, og til og med dansere fra Ps: Dance krevde raske scenevekslinger. Dette ble elegant løst med morsomme innslag ved programledere Hannah Sofie Sundquist og Gaute Rosvold. Disse informerte ikke bare om det som skulle komme, de intervjuet også diverse eurovisionstjerner. Replikkene her var et kapittel for seg, med utdrag fra sangtekster fra nesten hele Grand Prix repertoaret. En innertier!

For dem som elsker Eurovision: lørdag kveld gjentas hele showet.

Terningkast: 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke