23. aug
 
Fullsatt for Hjorth
Godt over 200 mennesker hadde funnet vegen til Hamar Teater torsdag kveld, da Vigdis Hjorth holdt årets Jacobsen-forelesning.

Publisert: 05.mar.2015 21:48
Oppdatert: 06.mar.2015 08:57

De siste årene har forelesningen på åpningskvelden vært den største publikumsfavoritten under festivalen, og det kan det ligge an til i år også. For i likhet med Dag Solstad i fjor, var det tydelig at Vigdis Hjorth en forfatter som svært mange har et forhold til.

Og med foredraget «Alf og Rolf» tok hun for seg sitt eget forhold til to av Hedmarks fremste lyrikere til alle tider – Alf Prøysen og Rolf Jacobsen. Og Vigdis Hjorth gikk personlig til verks i beskrivelsen av sitt forhold til de to.

Vår mest ærverdige programpost», sa programansvarlig Ole Karlsen om forelesningen. Men Vigdis Hjorth valgte en befriende lite ærverdig form på sin personlige forelesning.

Og med det fikk festivalledelsen starten de hadde håpet for, for stort flere er det ikke plass til i Hamar Teater, og stemningen var høy fra første øyeblikk.

Etter at Hjorth var ferdig, fortsatte kvelden med diktopplesning av en rekke lyrikere, og det er noe de skal fortsette med helt til søndag kveld. For nå er lyrikkfesten i gang for alvor.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke