20. aug
plateslipp: Låtskriver, sanger og musiker Guren Hagen smilte bredt da han så hvor mange som tok turen til hans egen plateslippkonsert.Begge Foto: Kristian Einang
 
Fullsatt sal i Romedal
Visesanger Guren Hagen strålte på scenen da han presenterte sitt nye album foran en fullsatt sal på Herredsvang.

Publisert: 21.mai.2014 06:27
Oppdatert: 21.mai.2014 06:32

- Oi. Her var det mange folk. Jeg som var så redd for at ingen skulle komme på grunn av det fine været, smilte den plateaktuelle visesangeren Guren Hagen under tirsdagens plateslippkonsert.

Romedølene har nemlig gjort det til en vane å fylle konsertsalen på Herredsvang, og med et publikumstall på oppunder 200 var det trangt om plassen også denne kvelden.

Prøysen og Sandbeck

Hagen platedebuterte i 1996 med albumet «Guren Hagen Band», og har siden den tid vært en meget aktiv musiker, sanger og låtskriver. Guren Hagen har blant annet vunnet Rendalsprisen i 2000, Prøysenprisen i 2003 og Hedmark fylkeskommunes kulturpris i 2009. Hagens ferske album «Fra Gråten Sjø tel Prestvegen» er hans 12. i rekken. Som albumtittelen tilsier ble tirsdagens plateslippkonsert en kveld med viser av både Vidar Sandbeck og Alf Prøysen. Hovedpersonen selv informerte undervegs at det faktisk er tilfeldig at utgivelsen skulle finne sted midt under Prøysenjubileet.

- Dette er et album som jeg har hatt i bakhodet i mange år, fortalte visesangeren.

Stor interesse

Albumet slippes offisielt til salg senere denne uken, men det var selvsagt mulighet til å få med seg plata hjem fra tirsdagens plateslippkonsert.

Åse Nyberg sørget for å skaffe seg et eksemplar av det ferske albumet allerede før konserten var i gang. Det eneste som gjensto var å få den signert.

- Det regner jeg med at vi får til etter konserten, smiler Nyberg.

Hun forteller at hun er tilflyttet Stange fra Åmot, og at musikkinteressen fremdeles bærer preg av hjemstedet.

- Det er selvsagt et stort pluss at han er østerdøl, smiler hun og legger til:

- Grunnen til at jeg tok turen er min store interesse for Vidar Sandbeck. I tillegg har jeg hørt Guren Hagen spille tidligere, og jeg vet at han er veldig flink, forteller hun.

Stemningen på Herredsvang var som vanlig veldig god, og publikum sang med på de sangene de kunne.

- Dere klapper jo som om dere venter på en ekstralåt, strålte hovedpersonen.

På det tidspunktet hadde konsertkvelden knapt begynt.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke