17. aug
Rid­de­re: Rid­der­sel­ska­pet Mentolatum blir å se med en fore­stil­ling un­der årets Mid­del­al­der­fes­ti­val.
 
Fullstappet festival
Hamar Middelalderfestival blir bare større og størtre, sier festivalsjef Ranveig Nordbryhn. I år har festivalen fått temaet «Hverdagsliv i Hamarkaupangen».

Publisert: 28.mai.2018 16:45
Oppdatert: 28.mai.2018 17:22

Hamar Middelalderfestival har hatt forskjellige temaer for festivalen siden 2012. Denne gangen er det hverdagslivet som er i fokus. Nærmere bestemt hverdagslivet i Hamarkaupangen.

– Tidligere har vi hatt temaer som har omhandlet blant andre biskopen og overklassen under middelalderen, folk med mye makt og innflytelse. I år er det hverdagsmennesket det skal handle om. Vi vil lage en hyllest til dem, sier festivalsjef Ranveig Nordbryhn.

– Årets tema har bakgrunn i historien om dem som levde og jobbet her i Hamarkaupangen, de som gikk på de samme veiene som vi går på, og som så på de samme bygningene som nå er ruiner. Det er gøy at vi har festivalen akkurat der de var, legger hun til.

fullstappet program

Årets program er fullstappet. Programheftet er på intet mindre en 40 sider.

– Det blir mye musikk, teater, foredrag og mange aktiviteter for folk i alle aldre, sier Nordbryhn.

Noen av de musikalske gjestene under årets festival er gruppa Idisi fra Russland. Gruppa består av fem jenter som spiller middelaldermusikk ved hjelp av sekkepiper og trommer. I tillegg til Idisi kommer også gruppa York Waits.

-York Waits har drevet på siden 1300-tallet. Da var oppdraget deres å underholde ved offentlige anledninger, i tillegg til å fungere som byens vektere. De som kommer til Hamar har naturligvis ikke vært med siden 1300-tallet, men de har holdt musikken i live, og de spiller på typiske instrumenter fra 1500-tallet, sier Ranveig.

Alle Sansers festival

– Middelalderfestivalen er en alle sansers festival. Det vil si at den som kommer hit vil kunne oppleve middelalderen med alle sine sanser, sier Ranveig Nordbryhn.

Årets festival går av stabelen 8.–10. juni og i år så er festivalen større enn noen gang.

– Middelalderfestivalen blir bare større og større, sier Nordbryhn. Det er en glede for oss å kunne ha både lokale og internasjonale aktører under festivalen, sier Ranveig Nordbryhn til HA avslutningsvis.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke