18. aug
 
Kjendistreff på Carmen
Publikum har store forventninger til Ringsakeroperaens Carmen-premiere. Samtlige ni forestillinger er utsolgt.

Publisert: 10.nov.2015 21:16
Oppdatert: 12.nov.2015 10:17

Tirsdag kveld var første av i alt ni forestillinger fra Ringsakeroperaens Carmen. Aldri før har samtlige forestillinger blitt utsolgt så tidlig på høsten som i år.

Se det store bildegalleriet fra forestillingen her!

- Carmen var ingen suksess da den ble oppført første gang i Paris 1875. Handlingen ble sett ned på, den var kontroversiell for den tiden. Umoral og kriminalitet, og det faktum at hovedrolleinnehaveren dør på scenen var ikke bra, sier operasjef Kari Elisabeth Bekken.

BLOND CARMEN

I ettertid har Carmen blitt en av verdens mest populære operaer, og det er andre gang Ringsakeroperaen framfører denne, sist var i 1984.

- Denne sigøynersken som er så ildfull og spesiell har tatt Europa med storm. Vår Carmen er ikke svarthåret, men blond. Hun er likevel ildfull, og veldig flink. Tenk at vi har en sånn operasanger her! Det skal vi være veldig stolte av, sier Bekken.

Det er Anna S. Otervik som spiller hovedrollen Carmen, mens de mannlige hovedrollene spilles av Hallvar Djupvik og Aleksander Nohr.

CELEBRE GJESTER

På premiere var celebre gjester blant publikum, deriblant forfatteren Edvard Hoem, som har oversatt deler av Carmen til nynorsk.

- Jeg har aldri vært i Ringsakeroperaen før, så da jeg ble invitert, bestemte jeg meg for å reise oppover, sier Hoem.

Næringslivstopper var å se blant publikum på premieren, likeså stortingspolitiker Tore Andre Johnsen (Frp), fylkesmann Sigbjørn Johnsen, og en stolt Ringsakerordfører, Anita Ihle Steen.

- Ringsakeroperaen har blitt et kulturelt fyrtårn, ikke bare på grunn av disse store oppsetningene på høsten, men for alt dem gjør ellers, hele året i gjennom, sier Ihle Steen.

 
CARMEN: Anna S. Otervik spiller hovedrollen Carmen, her sammen med beileren Escamillo, spilt av Aleksander Nohr.
FOTO: KRISTIAN EINANG
KJENDISTREFF: Forfatter Edvard Hoem og fylkesmann Sigbjørn Johnsen møttes på premiere.
FOTO: HEGE ENGDAL RUSTEN
STOLT: Ringsaker-ordfører Anita Ihle Steen har overvært drøyt ti operaer i Ringsakeroperaens regi.
FOTO: HEGE ENGDAL RUSTEN
LIDENSKAP: Alle vil ha Carmen, deriblant soldaten Don José, som spilles av Hallvar Djupvik.
FOTO: KRISTIAN EINANG
Fakta

RingsakerOperaen RingsakerOperaen ble etablert i 1979 i Brumunddal. Fram til 1998 var den organisert som en forening.
¦¦
I 1997 kom den på statsbudsjettet, og organisasjonen ble omgjort til en stiftelse. Stifterne er Ringsaker Operakor, Hedmarken Symfoniorkester, RingsakerOperaen Produksjon og RingsakerOperaens Venner. RingsakerOperaen er en av syv distriktsoperaen i Norge, som alle er på statsbudsjettet.Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke