24. aug
Familieliv: Ulla Marie Broch som den slemme bestemora, og Espen Mauno som Georg.
 
Fullt hus igjen
Riksteatrets oppsetting av «Georgs magiske medisin» var nok skummel for de yngste, men virket akkurat passe rockete for de litt større. Anmeldt

Publisert: 25.nov.2018 20:53
Oppdatert: 25.nov.2018 21:05

På rad og rekke har Riksteatret i Hamar hatt utsolgte hus på både «Jacobsen, vær så god!», «Stein i lomma» og «Tung tids tale». Søndag kunne Riksteateret notere seg for enda en fullsatt sal, denne gangen med den ganske ville tøysekomedien «Georgs magiske medisin».

Forestillingen byr også på et nytt møte med Morten Joachim som regissør – kjent ikke minst for sine mange Prøysen-oppsettinger i Ringsaker. Også «Doktor Proktors prompepulver» har vært blant oppsettingene hans. Og nå fortsetter han i legemiddelbransjen; denne gangen er det Georgs magiske medisin som skal gjøre underverker.

Georgs slemme bestemor har da også godt av litt kraftig medisinering. For det er ingen spøk å være bestemor i denne forestillingen. Det er ingen spøk å være høne og gris heller, når Georg starter sine eksperimenter i legevitenskapens tjeneste. For hva skjer egentlig når en drikker rumpekrem?

rockemusikal

«Georgs magiske medisin» er i form en rockemusikal, og kanskje har musikken fått overraskende stor plass. Men den er godt til stede for å skape både trøkk og driv. Også når handlingen blir i tynneste laget, er det godt å ha musikk med sug i.

Et vellykket element, især i første del, er også den lekne scenografien der hele interiører lar seg felle ned som rom i rommet. Og når den ikke alltid like snille bestemora begynner å vokse oppover mot himmelen, framstår endelig magien som et bærende element. For det kan ikke nektes for at en har ventet en stund på at magien skal gjøre seg gjeldende.

tøysehumor

Den store latteren uteblir stort sett forestillingen. Det blir mye tøysehumor, ikke minst i første del. Men det er også en forestilling som strammer taket etter hvert, da den episke linjen blir tydeligere etter en litt famlende start, og medisinbruken når nye høyder.

Men samtidig mister bestemora litt av sin rolle. Og som helhet truer forestillingen flere ganger med å falle litt fra hverandre.

Den har mange gode tilløp, men helt vellykket er den ikke.

Terningkast: 4

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke