25. aug
 
Rock Bottom med fullt lokale og full gass
Rock Bottom med full gass og harde, kjente, kjære låter for strålende, ellevilt og feststemt publikum.

Publisert: 28.okt.2018 02:00
Oppdatert: 28.okt.2018 01:18

Når jeg er på konsert for å vurdere den, leter jeg etter nerven, temperaturen og «naturen» til det som skjer i rommet. Lørdag kveld spilte det Løten-baserte coverbandet Rock Bottom på Gregers.

Bandets besetning har visst slagside mot læreryrket, men spiller i band og har et fast show hvert år. På Gregers var det utsolgt, fullstappa og iherdig tappa, da rockebøllene kom på scena og gjorde «Holy Diver» av Dio etter en spektakulær intro – og vipps, publikum var inne i det med ett.

Hard, klisjé kost

Rock Bottom er et band av den feststemte og folkelige typen, med god, gammal hard kost – heavy rock. I løpet av konserten spilte de låter som «You Give Love A Bad Name» av Bon Jovi, «White Wedding» av Billy Idol, «Enter Sandman» av Metallica, «You Shook Me All Night Long» av AC/DC, «Slakt» av Raga Rockers, «Splitter Pine» av DumDum Boys, «Rockin` In The Free World» av Neil Young – det er med andre ord ganske klisjé coverlåter, men det funker – det funker som bare det, for sjeldent har man sett høyere stemning på konsert i Hamar!

Elleville og hengivne

Er ikke poenget med en slik hard rockekonsert at man skal bade i energi, slippe seg løs og ha det gøy? Rock Bottom la virkelig til rette for det. Publikum var utrolig strålende, elleville og hengivne. Det var hardt og godt kjør med gassen i bånn hele vegen, med unntak av under balladene.

Særlig var stemningen i taket da riffet til «Splitter pine» hogde ut gjennom høyttalerne, eller da Rock Bottom avsluttet med «Highway To Hell» av AC/DC.

En sterk femmer

Som sagt, så leter jeg etter nerven, temperaturen og «naturen» til det som skjer på konserter. Alt dette var lett tilgjengelig på konsert med Rock Bottom på Gregers – det var bare å gå inn og ta det.

Stemningen og det gode leiet under konserten var fra øverste hylle. Hadde bandet kanskje hatt noe mer originalt, noe de hadde mer eierskap til enn for eksempel «Enter Sandman» – så skulle de fått diplom og sekser på «vitnemålet» – om de leverte med samme formidlingsevne og energi.

Det var herlig å oppleve Rock Bottom med harde, kjente og kjære låter på Gregers, med en fantastisk nerve og temperatur. 450 publikummere fikk slått ut håret, med Rock Bottom og deres folkelige forhold. Med låter man kunne synge med til, og med full gass.

TERNINGKAST: 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke