24. aug
Finalen: Level 42 består i dag av Mark King, Make Lindup, Sean Freeman, Dan Carpender, Nichol Thomson, Nathan King og Pete Ray Biggin. Begge Foto: Kristian Einang
 
Funky jazz-finale med gamle helter
Etter fem dager med musikk rundet Level 42 av AnJazz 2017 med et funky og energisk show i Kirsten Flagstad-salen.

Publisert: 14.mai.2017 21:43
Oppdatert: 14.mai.2017 22:37

Med Level 42 på scenen skulle AnJazz 2017 rundes av med slap bass og funky rytmer, og mange var på plass i Kirsten Flagstad- salen for å ta del i moroa.

Rørt festivalsjef

Bandet entret scenen med en vegg lyd og lys, og publikum takket for underholdningen med vill jubel.

– Man blir så utrolig glad når man ser et Hamar-publikum som møter opp og som takker for at festivalen finnes. Det rører et arrangørhjerte, sier Anja Katrine Tomter.

Festivalsjefen er strålende fornøyd etter fem intense dager med jazzmusikk.

– Dette har vært en festival med god variasjon. Både med tanke på artister og publikum. Samtidig har det ikke føltes veldig glissent på noen av konsertene i år. Det har kokt alle dager, sier hun, og antyder at årets totale publikumstall er litt større enn fjorårets 3.000 frammøtte.

– Vi har ikke fullstendig oversikt over hvor mange som har møtt opp, men jeg regner med at det er noen flere enn i fjor, ettersom vi har gjennomført flere arrangementer. Vi er uansett veldig fornøyde, og tilbakemeldingene vi får fra artistene er at vi har et fantastisk publikum på Hamar. Alle sier at det er helt spesielt å spille her, sier Tomter.

Inspirert til å jobbe videre

Hun benytter anledningen til å skryte av alle de frivillige som har vært i aksjon i løpet av festivalen.

– Jeg har hardtarbeidende og flinke folk som jobber knallhardt for at festivalen skal bli så bra som den er, også har vi et fantastisk samarbeid med gjengen fra Hamar Teater, sier hun.

Etter fjorårets festival fastslo Tomter at de da hadde arrangert tidenes beste AnJazz. Nå går hun langt i å antyde at årets festival leverte i like stor grad.

– Ja, da får man si det samme også i år. Det er selvsagt sånn at man husker den siste festivalen best, men med så mange blide artister og publikummere kan man ikke si noe annet enn at det har vært veldig vellykket, sier Tomter og legger til:

– At byen trenger en jazzfestival er disse fem dagene et bevis på, og når publikum kommer tilbake med så gode tilbakemeldinger til artistene og oss som arrangerer får man akkurat det som skal til for at man orker å holde ut noen år til, sier Tomter.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke