25. aug
Eventyrforestilling: Sterre Johanna Zwart (til venstre) og Mari-Elene Gudahl spiller Tvillingene, to av de merkelige skapningene reisefølget støter på.
 
Fusjonsforestilling
Samarbeid på tvers av kunstformer er nøkkelordet i Stangeelevenes «Utopi».

Publisert: 14.mar.2013 23:53
Oppdatert: -

- Hva skal vi kalle sjangeren? Er det fantasy? Ja, man kan si det er en eventyrforestilling. Men ikke for de aller minste. Det er litt makabert i første akt.
Dramalærer Linn-Therese Bern og dansepedagog Kristine Watten Sørensen har akkurat overvært premieren til avgangselevene sine, og diskuterer hva slags kategori de skal putte «Utopi» i.

En søken etter trygghet

Det er ikke hverdagskost for dramaelevene å implementere danselinja i sitt arbeid. Dette er faktisk første gangen begge tredjeklassene har samarbeidet om sin avsluttende forestilling
- Vi har inngått mange kompromisser, ler dramaelev Marielle Landmark Dølbakken, som sammen med klassekameraten Johannes Fauske Aschim har skrevet manuset.
- Danserne krever andre forutsetninger enn skuespillerne for å lage en scene, forteller danseelev Sara Wilgohs.
- Ja, det var viktig for oss alle at det ikke ble «dramalinja sin forestilling, med dansere», men et felles prosjekt, skyter dramaelev Sondre Myrvang Saxrud inn.
Stykket følger slavene Malo (Fauske Aschim) og Solk (Stine Grongstad) på ferd gjennom et magisk, postapokalyptisk landskap, i søken etter trygghet. Med hjelp fra den mystiske ferdesmannen Cyan (Dølbakken) må de overkomme en rekke hindringer, i konstant flukt fra den onde jegeren, spilt av Saxrud.

Gode tilbakemeldinger

Rundt bordene ute i fojaen på Løten kino sitter flere av elevene, godt fornøyde med kveldens innsats.
- Folk kom bort til oss etter forestillingen og sa de likte spesielt godt sekvensen i «De evige fristelsers hule», forteller Wilgohs, som innehar rollen «Superbia», altså hovmod, i nevnte dansenummer. Som en straff for å ikke mestre gåtene til den tredje vakten de møter blir reisefølget stengt sammen med personifiseringene av de syv dødssynder, Musikken starter, og følget kjemper en bitter kamp i det de motvillig adapterer faktene til solodanserne.
- Det ble en skikkelig kul scene, hvor alle danser. Skuespillerne også, sier Saxrud.
- Og hvem var det som ville kutte den ut? smiler Dølbakken.
- Huff, Det var jeg det, ler Saxrud.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke