26. aug
 
- Sykt! sier Hamar-gutt som fyller Spektrum
Her er en hamarsing på veg til månen. Stig Joar Haugen (27), artisten Unge Ferrari, har tatt av som en rakett. Fredag kveld fyller han Oslo Spektrum. - Sykt. Uvirkelig, sier han selv.

Publisert: 30.nov.2017 13:16
Oppdatert: 30.nov.2017 18:05

Åtte tusen møter Unge Ferrari og Arif når de hopper ut på scenen i Oslos storstue.

– Det skyller en urban bølge inn, og Stig er den fremste representanten i Norge, sier bookingagent Anita Halmøy Wisløff i Atomic Soul.

Gutta har vært på turne på utaskjærs og innaskjærs siste måneden. De har møtt fulle hus, engasjerte tilrop  og viftende hender; i Sogndal, Edinburgh, Stockholm, Göteborg, København, Bø, Ås, Ålesund, Trondheim, Bergen, Stavanger – og nå Oslo Spektrum.

- Helt absurd

- Det har gått veldig fort, helt absurd. At vi fyller Oslo Spektrum har ikke gått opp for meg, kanskje ikke før dagen etter, kanskje ikke før uka etterpå…, sier Stig Joar Haugen.

- Og at jeg står der sammen med Arif (Arif Salum/rapper)…, han som inspirerte meg til å synge på norsk for tre – fire år siden…, og nå står vi der sammen. Det er sykt. Uvirkelig.

- Hva med turneen? Hva med din egen opplevelse av hva du har opplevd siste ukene?

- Opplevelsen…, den er veldig god. Skummelt, og sykt god. Det at folk kommer, og at de gir denne responsen, det er jo bevis på at vi har lykkes. Og at det har skjedd så fort, rett i fleisen, det er uvirkelig. Jeg er så ydmyk, og jeg takker alle som har bidratt, og familien – og alle som hører på.

Sprenger skalaen

Ali Wali i Nora Collective, managementet som tar seg av blant annet Unge Ferrari, sier det slik:

- Unge Ferrari? Hvor hot han er? På en skala fra en til ti? Elleve og en halv, han er varm, og tro meg, jeg ljuger ikke. Stig bidrar med noe som manglet, hans karakter har vært savnet - og når denne dukker opp, så vil alle ta en del av det. Han er kreativ, åpen og uredd - og han spegler sjangeren urban på en positiv måte.

Diddy Kong-tattoo

Som oppvarming for konserten serverer Dagens Næringslivs populærmagasin D2 en større reportasje om nettopp Unge Ferrari – og den promoteres slik: «I morgen (fredag red. anm.) tar norsk r & b endelig skrittet inn på selveste Oslo Spektrum, takket være Unge Ferrari.»

I en smakebit på nettsiden finnes denne bildeteksten til et bilde av Hamar-gutten, naturlig nok med en lav sportsbil, og hvor han viser fram sine tatoveringer: «Popkulturell blekk. – Tatoveringene på høyrearmen min er inspirert fra tegneserier og tv-spill fra oppveksten: Dexter fra Dexters laboratorium, Diddy Kong, Super Mario, hansken til Mikke Mus, artisten Pharrell. Jeg har en hjort på brystet og to ugler på skulderen. Jeg bare liker ugler – de er veldig mystiske, forklarer Unge Ferrari.»

– Vær stolte!

– Han har jo kommet kolossalt langt på så kort tid. Dere på Hamar må være så stolte, sier Anita Halmøy Wisløff i Atomic Soul.

Til Storsalen i Studentersamfundet i Trondheim ble 1.000 billetter solgt på sju minutter. Fullt hus. Igjen.

Reporter for nettavisen for studentene, Dusken, Trym Kjøs, rapporterte med begeistret penn, og avsluttet sitt referat med: «Trøkk gjennom hele konserten, og mot slutten er det bare et eneste stort hits-o-rama».

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke